23948sdkhjf

Selger sin marine divisjon

TTS Group selger sin marine divisjon og offshorevirksomheten til MacGregor, et datterselskap av finske Cargotec.
Dermed fortsetter MacGregor og Cargotec sin ekspansjon i det marine servicemarkedet. Like før jul inngikk finnene nemlig en avtale om å kjøpe opp Rapp Marine i Bodø for 160 millioner kroner. Selve overtakelsen ble formalisert denne uken, 5. februar.

Syncrolift selges ikke
Og i dag meldes det altså at TTS har inngått en avtale om salg av sin virksomhet innen det marine og offshoremarkedet til det finske konsernet – unntatt TTS Group ASA og datterselskapet Syncrolift.

For 840 millioner kroner
Den avtalte salgsprisen er 840 millioner kroner, går det fram av børsmeldingen. Kjøpesummen vil bli gjort opp i kontanter etter justering for arbeidskapital og gjeld.

Mot større, globale enheter
- Skipsutstyrsindustrien beveger seg mot større, integrerte enheter med global tilstedeværelse som tilbyr et bredt utvalg av produkter og tjenester. For å møte denne utfordringen vil en kombinasjon av TTS marine- og offshoreaktivitet med McGregor være et viktig skritt i konsolideringsprosessen. Det er ventet å være gunstig for alle TTS-interessenter på lang sikt, skriver TTS` konsernsjef Toril Eidesvik i børsmeldingen.

TTS blir til Nekkar
TTS skal døpes om til Nekkar ASA og vil bygge sin fremtidige virksomhet rundt løsninger for skipsverft under Syncrolift-varemerket. I tillegg vil selskapet se seg om etter nye investeringsmuligheter, heter det videre i meldingen.

Styret har innkalt til ekstraordinær generalforsamling 12. mars. TTS Group har sin hovedadministrasjon i Bergen.

Les også: Tre kontrakter til TTS Group


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095