23948sdkhjf

Stadig bedre for Aker BP, men ulykken tynger

Aker BP tjente mer og forbedret resultatet kraftig i fjerde kvartal i fjor. Dødsulykken på riggen Maersk Interceptor i desember legger imidlertid en demper på resultatet.
Dødsulykken på Maersk Interceptor i fjor høst preget forståelig nok framleggelsen av kvartalstallene.

Etterforskes fortsatt
«Aker BP fortsatte å gjøre det solid i fjerde kvartal med stabil og effektiv drift. Samtidig skjedde en dødsulykke på riggen Maersk Interceptor under arbeid på Tambarfeltet i desember. Etterforskningen pågår fortsatt. Årsakene til denne tragiske ulykken vil bli grundig fulgt opp. Og det vi lærer, vil bli implementert og delt med industrien», opplyser administrerende direktør Johnny Hersvik i en pressemelding.

Avdekket alvorlige mangler
En 43 år gammel mann mistet livet i ulykken 7. desember i fjor. Maersk Interceptor borer for tiden brønner på Tambarfeltet for Aker BP. Mannen var ansatt i Maersk Drilling og falt i sjøen under vedlikeholdsarbeid på riggen.

Petroleumstilsynets gransking har avdekket det som beskrives som «alvorlige mangler ved systemer og prosesser for materialhåndtering» om bord på riggen.

Gjør det stadig bedre
Resultatmessig går det stadig bedre for Aker BP, godt drevet av en stigende oljepris. Riktignok ventet analytikerne seg et enda bedre resultat, men tallene må kunne kalles meget solide.

553 millioner kroner i økte inntekter
Inntektene økte med 70 millioner dollar i fjerde kvartal, rundt 535 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 305 millioner dollar, 24 millioner dollar mer enn i samme kvartal året før. Resultat før skatt endte på 248 millioner dollar, opp fra 210 millioner i fjerde kvartal 2016.

Varsler kraftig utbytteøkning
Selskapet legger opp til å utbetale 62,5 millioner dollar i utbytte til aksjonærene, tilsvarende 0,3124 dollar per aksje, tilsvarende 2,40 kroner.

Aker BP har i senere tid trappet kraftig opp på aksjonærenes utbyttenivå. Selskapet startet med utbytter etter at fusjonen med BPs norske virksomhet var i havn.

I fjor høst økte oljeselskapet nivået fra 250 til 350 millioner dollar i utbytte etter kjøpet av Hess` norske virksomhet som for 2018 altså er varslet økt igjen - til 450 millioner dollar. Utbyttet skal ytterligere opp med 100 millioner dollar hvert år fram til 2021.

Årets utbytte skal allerede utbetales 14. februar.





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094