23948sdkhjf

Utvikler ladestasjon for ferjer

Siemens utvikler en smart ladestasjon for helelektriske og hybridferjer og har fått forskningsstøtte.
Siemens er med i tre prosjekter som er tildelt midler fra PILOT-E.

PILOT-E er et finansieringstilbud til norsk næringsliv, etablert av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova. Målet med ordningen er at helt nye produkter og tjenester innen miljøvennlig energiteknologi skal bli raskere utviklet og tatt i bruk for å bidra til utslippskutt både i Norge og internasjonalt.

Smartere lading av ferjer
I det ene er selskapet hovedaktør og har altså fått støtte til å utvikle en smart ladestasjon for helelektriske og hybridferger. Målet er å utvikle og demonstrere en løsning som utnytter infrastrukturen i strømnettet på en smartere måte. Siemens vil løse dette ved hjelp av digitalisering, energilagre og kraftomformere.

Vil trenge mer elektrisk energi
– Elektrifisering er et av de viktigste redskapene for å redusere dagens klimautslipp. Dette byr på økende etterspørsel av elektrisk energi og krever i dag store investeringer. For å sikre videre elektrifisering, er vi er avhengig av å finne nye og mer effektive måter å utnytte strømnettet. Potensialet kan frigjøres ved å ta i bruk digitalisering, energilagre og kraftomformere, mener Stian Skorstad Moen.

Hun leder deler av utviklingsavdelingen i Siemens Trondheim.

De to andre prosjektene Siemens har fått støtte for, er innen elektrisk tungtransport og utslippsfrie gravemaskiner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078