23948sdkhjf

Vurderer børsnotering

Color Group har startet vurderinger om å ta konsernet til Oslo Børs.
Color Group AS eier Color Line AS, Norges største og et av Europas ledende selskap innen nærskipsfart.

Utfallet åpent
Detaljene i den potensielle transaksjonen er ikke fastsatt, og det er ingen garanti for at prosessen fører frem til en børsnotering, understreker konsernet i en børsmelding i dag.

– Vi tror at investorer vil sette pris på muligheten til fremtidsrettet eksponering mot reiseliv i et attraktivt geografisk marked. Etter betydelige investeringer og strømlinjeforming av driften, er Color Line i dag et svært veldrevet selskap som kombinerer vekst, lønnsomhet og utbyttekapasitet med fremtidsrettede miljøsatsinger. Selskapet har en moderne fartøysflåte og er i ferd med å bygge verdens største plug-in hybridferge, sitereres Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line, i børsmeldingen.

Ser på vekstprosjekter
En børsnotering vil øke Color Groups evne til å finansiere ytterligere vekstprosjekter. O.N. Sunde AS, som i dag eier 100 prosent av Color Group AS, vil også etter en eventuell børsnotering fortsette som en vesentlig eier.

– I forbindelse med pågående generasjonsskifte i O.N. Sunde konsernet ønsker selskapet en noe mer balansert investeringsportefølje. En eventuell børsnotering gir selskapet den muligheten, skriver Alexander Sunde, administrerende direktør i O.N. Sunde.

Om Color Line og Color Group
Color Line opererer seks skip på fire linjer mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, med cruise på ruten mellom Oslo og Kiel, transport på rutene fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals, og transport og shopping på ruten mellom Sandefjord og Strømstad.

I tillegg til person- og godstransport driver Color Line konferanse og messer, hotelldrift, restauranter, butikker, underholdning og turproduksjon.

Selskapet har rundt 2.300 årsverk i fire land og transporterer årlig nesten fire millioner passasjerer - i tillegg til mer enn én million personbiler og trailere.

I 2016 hadde konsernet Color Group driftsinntekter på rundt 4,9 milliarder kroner og et resultat før skatt på 516 millioner.

Om O.N. Sunde konsernet
O.N. Sunde AS er et industrielt investeringsselskap. Siden etableringen i 1988 har selskapet bygd opp en betydelig virksomhet innen cruise og fergetransport, rederivirksomhet, produksjon av plastråstoff, detaljhandel innen sport og fritid, detaljhandel innen mote - samt en mindre portefølje av eiendoms- og finansinvesteringer.

Konsernet er arbeidsgiver for mer enn 6.500 ansatte, hadde i 2016 totale driftsinntekter på 12,6 milliarder kroner og et resultat før skatt på 741 millioner. Administrerende direktør er Alexander Sunde. Olav Nils Sunde er styreleder i selskapet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156