23948sdkhjf

Vurderer salg av virksomhet

Rolls-Royce har i dag informert sine ansatte om et mulig salg av virksomheten for styremaskiner, Rolls-Royce Marine.
Et potensielt salg er ventet å kunne skje innen første kvartal 2018, melder konsernet.

Britisk-eide Rolls-Royce har vært markedsledende på styremaskiner med leveranser til mange tusen fartøy. Styremaskiner kontrollerer bevegelsene til roret på et skip.

Ser på tilbud

Nå vurderer selskapet å overføre denne virksomheten til en ny eier, og ser per i dag på tilbud fra potensielle kjøpere. Forslaget skal drøftes med de tillitsvalgte før en eventuell beslutning om salg blir tatt.

Rolls-Royce vil fortsatte levere som avtalt til sine kunder, og styremaskiner vil være en del av systemleveransene til selskapet også i fremtiden, understreker konsernet. En mulig ny eier av virksomheten vil derfor bli en naturlig samarbeidspartner for Rolls-Royce.

100 ansatte berøres
Omtrent 100 ansatte kan bli påvirket av en virksomhetsoverdragelse hvis den finner sted. Dette gjelder i hovedsak aktiviteter i Brattvåg i Haram kommune.

Rolls-Royce har rundt 50.000 ansatte i 50 land. Konsernet er en verdensledende leverandør av løsninger som gir drivkraft – på land, sjø og i luft. Virksomheten har fem hovedområder: sivil luftfart, militær luftfart, marine, power systems og kjernekraft.

Har forsynt 30.000 fartøy
Rolls-Royce er en verdensledende leverandør av skipsdesign, skipsteknologi og skipsutstyr. Rundt 30.000 fartøy verden over seiler med utstyr eller design fra Rolls-Royce. Det er ulike typer offshorefartøy, fartøy i kyst- og nærskipstrafikk, fiskefartøy, passasjerskip, forsknings- og kystvaktskip.

2.300 ansatte i Norge - i to selskap
I Norge er det rundt 2.300 Rolls-Royce ansatte, hvorav 1.600 i Møre og Romsdal. Flertallet av disse jobberhos Rolls-Royce Marine AS i Marine-divisjonen, mens rundt 700 er ansatt i Bergen Engines AS som tilhører Power Systems-divisjonen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.484