23948sdkhjf

Ny offshorekontrakt til Parat Halvorsen

Parat Halvorsen AS har nylig sikret seg en stor prosjektavtale med Songa Offshore.

Avtalen gjelder både levering og installasjon av systemer for eksosvarmegjenvinning på de fire nyeste flyteriggene i selskapets flåte.

Totalt er det snakk om 24 spesialdesignede lavvekts eksoskjeler som hver har kapasitet til å gjenvinne opp til 1400 kilowatt-timer med varme fra motorens eksos, samt røropplegg og styring//instrumentering, i tillegg til en full oppgradering av HVACs styresystem, skriver Flekkefjord-bedriften i en pressmelding.

Kraftig reduksjon av utslipp
Offshoreselskapet Songa forventer å kunne redusere sine utslipp med over 45.000 tonn CO2 og nærmere 760 tonn NOx årlig ved hjelp av PARAT Halvorsens system.

- For Parat er dette en svært viktig kontrakt som er et resultat av langsiktig strategisk salgsarbeid inn mot olje- og gassektoren. Økt fokus på reduksjon av skadelige utslipp og krav om mer økonomisk drift av flytende og faste installasjoner på kontinentalsokkelen setter oss som leverandør i en særstilling. Vi gleder oss til videre samarbeid med både Songa og Statoil, heter det i meldingen.

På grunn av prosjektets størrelse oppbemanner bedriften midlertidig både på teknisk avdeling og i montasje- og serviceavdelingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093