23948sdkhjf

Men Ekofisk var ikke død

ConocoPhillips har fått klarsignal til å investere 2,3 milliarder i nye installasjoner på Ekofisk Sør.

Olje- og energidepartementet har godkjent endret plan for utbygging og drift av oljefeltet som har holdt det gående siden 1971.

– Det er svært positivt at rettighetshaverne på Ekofisk investerer i nye tiltak for å opprettholde produksjonen fra et modent felt og på den måten sikre at alle lønnsomme ressurser utvinnes, sier olje- og energiminister Terje Søviknes i en pressemelding.

Ny havbunnsramme

Prosjektet innebærer installasjon av en ny havbunnsramme med fire vanninjektorbrønner, og er en videreføring av en veletablert produksjonsstrategi for Ekofiskfeltet.

– Denne typen prosjekter gir muligheter for underleverandører med ledig kapasitet og betyr mye for sysselsettingen i norsk industri, fortsetter Søviknes.

Investerer 2,3 milliarder

Operatøren anslår at prosjektet vil gi ytterligere ressurser for Ekofiskfeltet på vel 17 millioner fat oljeekvivalenter. Estimerte investeringer er på om lag 2,3 mrd. kroner.

Den nye havbunnsrammen med tilhørende brønner er ventet å komme i drift i fjerde kvartal 2018.

Rettighetshaverne i utvinningstillatelsen er ConocoPhillips Skandinavia (operatør, 35 prosent), Total E&P Norge (40 prosent), Eni Norge AS (12 prosent), Statoil Petroleum (8 prosent) og Petoro (5 prosent).

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094