23948sdkhjf

– Snefrid Nord gir ringvirkninger

Mange bedrifter kan strekke armene i været etter at Statoil besluttet å bygge ut Snefrid Nord for 1,2 milliarder.

– Det er gledelig å se at Snefrid Nord-utbyggingen gir ringvirkninger og aktivitet på Helgelandskysten, sier prosjektdirektør Torolf Christensen etter at det ble klart at Statoil har besluttet å bygge ut gassfunnet Snefrid Nord ved Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet.

Funnet, som etter planen skal starte produksjonen seint i 2019, blir knyttet opp til Aasta Hansteen, skriver selskapet i en pressemelding. Statoils partnere i prosjektet er Wintershall (24 %), OMV (15 %) og ConocoPhillips (10 %).

Stor dag for Aker

Aker Solutions, som leverte havbunnsutstyr til Aasta Hansteen-utbyggingen, skal også levere havbunnsramme med én brønnslisse, sugeanker og kontrollkabler til Snefrid Nord-utbyggingen.

Havbunnsrammen og sugeankeret som fester den til havbunnen skal leveres av Aker Solutions i Sandnessjøen.

Kontrollkablene leveres fra Aker Solutions i Moss.

Forutsetter godkjennning

Subsea 7 skal levere rør og ekspansjonsrørssløyfer (spools) i tillegg til at de skal utføre alle installasjoner på havbunnen. De er også leverandør til Aasta Hansteen, og ved å bruke samme leverandør på begge prosjekter regner Statoil med å oppnå synergi mellom de to prosjektene.

Alle kontrakter tildeles under forutsetning av at tillegget til plan for utbygging og drift for Aasta Hansteen godkjennes av myndighetene, bemerker Statoil i pressemledingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11