23948sdkhjf

Gikk glipp av 101 millioner

Høsten 2014 valgte Midt-Norsk Havbruk å sikre deler av salget med en fastprisavtale. Det har kostet dem dyrt.

Å være sikret 41 kroner kiloen for laksen fortonte seg som en god idé for oppdrettsselskapet i Rørvik i Nord-Trøndelag for tre år siden. Ifølge fjorårsregnskapet medførte imidlertid prissikringen at havbruket gikk glipp av 101 millioner kroner i salgsinntekter.

Underpris

Fastprisavtalene fortsatte i 2015, og for 2016 var hver fjerde laks avtalt solgt til en pris på 41 kroner kiloen. Dette i en tid da laksen nådde snittpriser opp mot 75 kroner per kilo for en middels stor oppdrettslaks.

Daglig leder Tore Holand erkjenner at selskapet bommet.

– 2016 var et litt spesielt år for oss. Vi mistet inntekter på grunn av sikringsavtalen, fordi kun 75 prosent av salgsvolumet i 2016 ble solgt til full pris, sier Holand til Dagens Næringsliv.

Går bedre nå

Selv om deler av laksen er solgt til underpris, er Holand optimistisk på selskapets vegne. Blant annet grunnet en stor investering i avlusingsteknologi har fiskedødeligheten gått ned.

Salget i 2017 har også vært bra, ifølge Holand, som sier til DN at et av årets mål er å produsere 14,5 tusen tonn laks. Han tror prisene vil holde seg oppe de neste to årene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062