23948sdkhjf

1,35 millioner til leverandørnettverk

Fylkeskommunen Møre og Romsdal vil bidra til å styrke havbrukssatsingen på Nordmøre og går inn med midler til leverandørnettverket «Service på merdkanten».

Havbruksnæringa er en av de store bærebjelkene i norsk økonomi, og Nordmøre har mange kompetanse-, utstyrs- og serviceleverandører til næringen. Et forstudium viser at det kan ligge stor økonomisk gevinst i å samarbeide i bedriftsnettverk, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en melding. Koblingen til kompetansen i olje- og gassnæringen blir også trukket fram.

Skal løse problemene sammen

Bedriftene i nettverket skal sammen jobbe for å finne nye, kostnadseffektive løsninger for å bedre fiskevelferden. Dette skal skje gjennom utvikling av teknologi og tiltak for å styrke innovasjons- og konkurransekraften.

Det er Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) som skal drive prosjektet, og Ocean Network og Vindel (tidligare Kudtzon Bølgen Innovasjon) får ansvar for teknisk ledelse og utvikling. Prosjektet har en kostnadsramme på 2.850.000, der fylkeskommunen går inn med 1.350.000, KNN går inn med 600.000 og aktørene bidrar med 900.000 i form av egeninnsats.

Viktig prosjekt for regionen

– Vi er veldig glade for at fylkeskommunen løyver støtte til prosjektet, sier daglig leder i KNN, Finn Backer.

Nettverket skal organiseres som en hub under NCE Aquatech Cluster, og vil dermed få nasjonal drahjelp til å realisere målene for prosjektet. Administrasjonen til NCE Aquatech ligger i Trondheim, og sammenslutningen ønsker å knytte til seg aktører fra hele landet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078