23948sdkhjf

– For dyrt å reaktivere rigger

Mange av riggene som i dag ligger i opplag, vil aldri komme i drift igjen, mener rigganalytiker Anders Bergland i Clarkson Platou.

Grunnen er at det vil bli for kostbart å sette dem ut i produksjon igjen. Som eksempel viser han til riggen Henry Goodrich, som det kostet nærmere 125 millioner dollar å få ut igjen etter at den hadde ligget 12 måneder i opplag.

Sparer tid og penger

Selv etter å ha ligget i varmt opplag, altså med minimumsbemanning, blir det dyrt.

– Transocean Barents lå seks måneder i varmt opplag og kostet 25 millioner dollar å reaktivere, sier Bergland til Sysla Offshore.

Rundt fire av fem rigger som får kontrakter i dag, er allerede på kontrakt. Fordelen ved å bruke dem framfor rigger i opplag, er at de kan gå ut igjen raskt, og det blir langt billigere.

Kan bli mangel på rigger

Ifølge Bergland er det i dag 140 rigger som jobber, mens 150 ligger i opplag. Han tror aktiviteten vil ta seg betraktelig opp, og anslår at antall ledige rigger vil være nede i ca. 100 i 2019.

Hvis ikke oljeselskapene er villige til å ta på seg kostnadene ved å reaktivere rigger i kaldt opplag, kan det bli underskudd på rigger når aktiviteten tar seg ytterligere opp i 2020, sier rigganalytikeren til Sysla Offshore.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095