23948sdkhjf

Nytt om navn: Jon Erik Reinhardsen er ny styreleder i Statoil

Bedriftsforsamlingen i Statoil har valgt Jon Erik Reinhardsen som ny styreleder.

Styrets leder Øystein Løseth hadde på forhånd meddelt valgkomiteen at han ikke ønsket å stille til gjenvalg, da han ønsker å gå tilbake til en mer operativ karriere.

Roy Franklin ble gjenvalgt som styrets nestleder og Wenche Agerup, Bjørn Tore Godal, Rebekka Glasser Herlofsen, Maria Johanna Oudeman og Jeroen van der Veer som aksjonærvalgte styremedlemmer.

På møtet som ble avholdt 6. juni gjenvalgte bedriftsforsamlingen dessuten Ingrid Di Valerio og Stig Lægreid som ansattvalgte medlemmer av styret i Statoil ASA. Per Martin Labråthen ble valgt som nytt ansattvalgt medlem av styret.

Forlater PGS

Jon Erik Reinhardsen har siden 2008 vært konsernsjef i Petroleum Geo-Services (PGS). Reinhardsen vil forlate sin stilling i PGS med virkning fra 31. august 2017. Han er valgt som styreleder i Statoil fra og med 1. september 2017 og frem til det ordinære valget av aksjonærvalgte medlemmer til styret i 2018. 

Bedriftsforsamlingen støttet at styrets nestleder Roy Franklin vil fungere som styrets leder i en overgangsperiode fra 1. juli, når Løseth trer ut av styret, og frem til og med 31. august.

 

 

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11