23948sdkhjf

NKT Victoria er Årets skip 2017

- I Kleven er vi stolte skipsbyggere i dag, og det er veldig kjekt å få en slik verdsetting som dette, sier konsernsjef Ståle Rasmussen.
NKT Victoria ble i går kåret til Årets skip 2017 på Nor-shipping-messen.

Prisen ble utdelt til rederlaget NKT ved konsernsjef Michael Lyng, skipsbygger Kleven ved konsernsjef Ståle Rasmussen, designselskapet Salt Ship Design ved administrerende direktør Arne Stenersen samt kaptein på NKT Victoria, Svein Ole Sæter.

- NKT Victoria er et fartøy spekket med det ypperste av innovasjon og kapasitet, og kabelleggingsfartøyet representerer den beste kompetansen en har innen norsk skipsbygging og -design, heter det i begrunnelsen fra juryen.

- Jeg er stolt over at NKT Victoria er kåret til årets skip. Fartøyet er enestående, ikke bare innen sitt segment i shippingindustrien, men også i kabelindustrien. Med dette fartøyet kan vi nå tilby kundene våre komplette kabelløsninger, fra design og produksjon til installasjon og service – som en av svært få kabelleverandører i verden, sa Michael Lyng, konsernsjef i det internasjonale selskapet NKT, med base i Danmark.

- Stolte skipsbyggere
- I Kleven er vi stolte skipsbyggere i dag, og det er veldig kjekt å få en slik verdsetting som dette. Dette prosjektet er et godt eksempel på styrken i norske skipsdesign og skipsbygging. Nært samarbeid mellom aktørene har resultert i et framtidsrettet og svært innovativt fartøy, sa Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

- Det å bygge NKT Victoria, et av verdens mest avanserte og drivstoff-effektive kabelleggingsfartøy, har vært et krevende prosjekt, og det første av denne typen fartøy vi har bygd. Men i Kleven er vi vant til å håndtere «første». Det er slik du overlever i denne bransjen – med å ha kunnskapsrike og erfarne ansatte som griper alle utfordringer som blir lagt fram for dem, sa Rasmussen.

- Det er en ære at NKT Victoria har blitt tildelt denne prisen, og våre skipsdesignere har virkelig satt pris på å være del av det gode lagarbeidet som ligger bak dette flotte fartøyet. Det å samarbeide tett med NKT – en internasjonalt ledende aktør innen kabelindustrien, og de førsteklasses skipsbyggerne i Kleven, har resultert i et spesialfartøy med imponerende operasjonelle funksjoner. Dette gode samarbeidet har gitt et svært godt resultat, sa Arne Stenersen, administrerende direktør i Salt Ship Design.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141