23948sdkhjf

Digitalisering har potensiale til å frigjøre over 6,3 prosent produksjonsinntekt

En ny rapport fra Siemens Financial Services (SFS) undersøker digitaliseringens potensielle verdi for produsenter.
Den nye generasjons digitalisert teknologi (også kjent som Industry 4.0), gjør det mulig for produsenter å forbedre ytelsen gjennom økt produktivitet, forbedret planlegging og prognostisering, forbedret konkurransekapasitet og større økonomisk bærekraft. Hovedfokuset for Siemens på Hannover Messe er viktigheten av og potensialet til digitalisering for produsenter.

Produktivitetsdimensjonene varierer fra bransje til bransje og fra land til land. Uansett har økt produktivitet – evnen til enten å produsere samme antall produkter for mindre eller flere produkter til samme – en klar og merkbar effekt på kostnader og marginer. I den nye rapporten er denne positive effekten kalt digitaliseringens produktivitetsfordel.

Ved hjelp av intervjuer med over 60 internasjonale industriselskaper, konsulenteksperter innen ledelse og akademiske spesialister i elleve land, har rapporten bygget en modell som beregner digitaliseringens produktivitetsfordel for ulike bransjer. Den potensielle globale produktivitetsfordelen ved digitalisering (alle produksjonssektorer) er beregnet til mellom 6,3 prosent og 9,8 prosent av samlet årlig inntekt innen 2025.

Rapporten analyserer farmasøytisk sektor samt matvare- og drikkevaresektoren for å vise hvordan digitalisering på praktisk vis kan brukes til å bidra til forbedret produktivitet. I matvare- og drikkevaresektoren, for eksempel, hjelper digital informasjon som går både oppover og nedover i distribusjons- og leveringskjedene å få bedre samsvar mellom tilbud og etterspørsel, og beskytte mot overbestilling og overproduksjon. I den farmasøytiske sektoren kan digitalisering og dataanalyse redusere det høye nivået av nedetid som er så utbredt ved farmasøytiske fabrikkanlegg.

Digitaliseringens produktivitetsfordel kan kun realiseres når en produsent har oppgradert produksjonsteknologien til den nye generasjonen av digitalisert system og utstyr. Spesialiserte finansieringsteknikker er utviklet for å muliggjøre de nye teknologiske plattformene og den nye tenkemåten som Industry 4.0 krever, slik at produsenter kan få til en bærekraftig digital utvikling. Teknikkene gjør at selskaper kan ta i bruk de fremtidige fordelene av digitalisert utstyr, for å finansiere oppkjøp av nettopp den teknologien.

Rapporten ser nærmere på disse spesialiserte finansieringsmetodene, inkludert betal-for-tilgang/-bruk, teknologioppgraderingsfinans, betaling for resultater, overgangsfinans, løsninger for driftskapital og mere til. De dekker en rekke scenarioer, fra anskaffelse av ett individuelt stykke digitalisert utstyr, like til finansiering av en helt ny fabrikk.

– Intelligente finansieringsordninger blir oftest tilbudt av spesialiserte leverandører, som har en god forståelse, ikke bare for den digitaliserte teknologien, men også for hvordan denne teknologien kan anvendes i praksis, sier Gunnar Skagerlind, Nordisk Salgssjef i Industri, fra Siemens Financial Services.

– De spiller en viktig rolle i å gi organisasjoner tilgang til avansert teknologi og å dra fordel av digitaliseringens produktivitetsfordel.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094