23948sdkhjf

Castberg-kontrakt til Halvorsen TEC og GE Water

Statoil har tildelt Halvorsen TEC en prosjektspesifikk avtale for vannbehandlingsmodulen til Johan Castberg-feltet, fremgår det av en pressemelding. Halvorsen TEC skal gjennomføre denne leveransen i et samarbeid med GE Water.
Den ca 1000 tonn store modulen som skal leveres er en sulfat fjerningsenhet (SRU).

Hensikten med modulen er å fjerne uønskede salter og oksygen fra sjøvannet før dette injiseres i reservoaret.

Modulen består at tre større filtreringssystemer, hvor to systemer levers med GE membran teknologi. Det siste systemet, hvor oksygen fjernes fra vannet via membraner, skal leveres av RO Solutions som er et datterselskap av Halvorsen TEC. Dette er patentert teknologi som Statoil nå tar i bruk i større skala.

– Gjennom vårt strategiske samarbeid med GE Water har Halvorsen TEC vært i stand til å levere et meget konkurransedyktig tilbud til Statoil, sier Svein Helge Pettersen, daglig leder Halvorsen TEC.

Mesteparten av verdiskapningen skal skje internt i selskapene, noe som har vært avgjørende for å kunne være konkurransedyktig på pris.

Ingeniører fra Halvorsen TEC og GE Water står for designarbeidet (FEED) i tett samarbeid med Aker Solutions og Statoil. Arbeidet forventes å gå ut 2017, når endelig investeringsbeslutning for prosjektet etter planen skal foretas.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062