23948sdkhjf

Norge er vertskap for det første statspartsmøtet om Oljevernavtalen for Arktis

Samarbeid mellom de åtte arktiske statene om oljevernberedskap i Arktis er viktig for å styrke beredskapen mot akutt forurensning i nordområdene, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.
Den 22.-23. mars blir det gjennomført et statspartmøte mellom Canada, Danmark inkludert Grønland og Færøyene, Island, Finland, Norge, Russland, Sverige og USA i Oslo. De åtte arktiske landene har inngått en avtale om samarbeid om beredskap og respons ved marin oljeforurensning i Arktis.

Avtalen ble undertegnet på utenriksministermøtet i Arktisk råd i Kiruna i mai 2013, og trådte i kraft 25. mars 2016. Norge er i henhold til avtalen gitt et særlig ansvar for å invitere til et første møte mellom partene, og som må finne sted innen ett år etter at avtalen trådte i kraft.

Etter at avtalen ble inngått i 2013, har de åtte arktiske statene gjennomført to felles oljevernøvelser; én i 2014 og én i 2016. Neste øvelse planlegges gjennomført i 2018.

Formålet med møtet i Oslo er blant annet å gjennomgå vedleggene til avtalen for å se om disse bør oppdateres, og drøfte erfaringer fra øvelser som er gjennomført under avtalen. Partene vil også drøfte det videre samarbeidet på dette området fremover.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062