23948sdkhjf

Kværner skal oppgradere Njord

Statoil har gitt Kværner kontrakten for oppgraderingen av Njord A-plattformen. Kontrakten har en estimert verdi på 5 milliarder kroner og vil omfatte rundt 3 000 årsverk.
– Dette er en av de viktigste kontraktene i markedet dette året. Vi er stolte av den tillit Statoil viser oss ved å gi Kverner kontrakten med å oppgradere Njord A for fremtidig produksjon over flere tiår, sier Jan Arve Haugan, President & CEO i Kværner.

Etter noen års tilpasninger har den norske olje- og gassindustrien begynt å vise tydelige kostnadsreduksjoner kombinert med økt produktivitet. Hague tror tildelingen av kontrakten er et resultat av en høyere grad av samarbeid mellom oljeselskapene og leverandører av oppgraderinger.

Som underleverandør til Kværner tar Aker Solutions del i oppgraderingen av plattformen. Andelen av arbeidet til Aker Solutions er verdt 1 milliard kroner, som bokføres i første kvartal. Dette omfatter levering av ingeniørtjenester.

Den største delen av aktiviteten knyttet til prosjektet vil være hos Kværner på Stord og Aker Solutions i Bergen. For sistnevnte vil prosjektet på det meste involvere rundt 330 ansatte.

– Vi forventer en svært høy andel norsk verdiskaping i prosjektet, trolig over 95 prosent. Med unntak av noe innkjøp, så ligger dette an til å bli et så godt som helnorsk prosjekt, som gir stor aktivitet i Hordaland og andre steder på Vestlandet som har vært rammet av oljekrisen de siste årene, sier Haugan.

Plattformen ble tauet til Kværners verft på Stord i august 2016, og ble flyttet i tørrdokk i desember samme år.

Leveringen av plattformen etter oppgraderingen er ventet våren 2020, og Kværner har opsjon på oppkoblingen offshore når Njord A er tilbake på feltet.

– Arbeidet vil bety betydelige ringvirkninger nasjonalt og regionalt, sier direktør for prosjektutvikling i Statoil, Torger Rød.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094