23948sdkhjf

Vard, Ulstein og Rolls-Royce Marine går sammen med NTNU og GCE Blue Maritime

Skal bygge databaserte skipsmodeller
Målet med samarbeidet er å utvikle en programvare som gjør det mulig å teste alt slags utstyr om bord på skipet før du bygger en prototype, melder nett.no.

Dette åpner for kostnadskutt og mye spart tid i utviklingsarbeidet. Dette er også helt i tråd med målsetningen til det nye utviklingslaboratoriet ÅKP Blue Innovation Arena, som flytter inn i tredje etasje i tilbygget på Norsk Maritimt Kompetansesenter i Ålesund.

Prosjektet, som blir kalt det virtuelle skipet, kan ifølge seniorrådgiver hos ÅKP Tom Christian Dahl, sees på som et felles gode for hele bransjen.

- En simuleringsmodell kan fort bli stor og kompleks hvis den skal inneholde alt fra skrog, vær og vind, bølger og dekksmaskineri som kraner og vinsjer. Få små og mellomstore bedrifter har kunnskap og ressurser til å lage en så kompleks modell, sier Dahl.

Norges forskningsråd har gitt 800.000 kroner i støtte til et forprosjekt for å se om det er råd til å lage et virtuelt skip, slik samarbeidspartnerne drømmer om.

Dersom det blir en suksess kan ulike utstyrsleverandører undersøke hvordan deres løsning vil fungere om bord og sammen med annet utstyr.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093