23948sdkhjf

Da markedet sviktet i Norge, tok Cubility med seg teknologien ut i verden

Flere kontrakter i onshoremarkedet gjør at teknologiselskapet ser på 2017 med optimisme
Bedriften fra Sandnes fikk sitt gjennombrudd i 2012. De gjennomførte da en leveranse til Maersk Drilling, og inngikk samtidig flere avtaler for levering av MudCube til nybyggingsprosjekter, melder offshore.no.

Cubility opplevde i 2012-2014 sterk vekst i Norge. Etter dette ble markedet utfordrende, og veksten selskapet hadde hatt på norsk sokkel ble videreført til Midtøsten, Asia, USA og Canada.

Konsernsjef Even Gjesdal legger ikke skjul på at selskapet har vært igjennom en frustrerende periode.

Nedgangen Cubility opplevde benyttet de til å utvikle CubeLink.

Teknologien går ut på intelligent transport av borekaks, og utviklingen gjennomføres i nært samarbeid med Statoil. Det jobbes intenst med få tatt teknologien i bruk og kommersialisert den.

– Vi har tatt utfordringen i et dårlig marked. Fordelen med oljeindustrien er at selv et lite selskap basert i Norge kan oppnå globalt opptak av innovativ og kostnadsreduserende teknologi. Hos operatørene finnes kapital og risikovilje til videreutvikling av løsninger som kan medføre raskere og mer effektiv boring av brønner. Fokus på ny teknologi er en positiv bieffekt av nedgangstidene, sier Gjesdal.

I det internasjonale markedet har Norsk offshoreteknologi høy troverdighet. At Statoil har tatt i bruk Cubility sin teknologi, har vært en inngangsbillett for selskapet og teknologien internasjonalt.

Cubility inngikk i juni 2015 en kontrakt med Statoil på Johan Sverdrup. Når har selskapet levert sin MudCube-løsning til feltet som er under utbygging Teknologien brukes til å rense boreslam.

Fjorårets tall er enda ikke klare, men 2015 og 2016 representerer ifølge Gjesdal en nedgang i forhold til vekstkurven selskapet veksten selskapet opplevde fram til 2014. Han har likevel stor tro på at 2017 blir året hvor de vokser igjen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078