23948sdkhjf

Tvangsmulkt for produsenter av triploid oppdrettsfisk hvis ikke velferdsprosedyrer kommer på plass

Mattilsynet mener deler av internkontrollprosedyrene til Norway Royal Salmons (NRS), Nord Senja Laks og Wilsgård Fiskeoppdrett/Nor Seafood ikke oppfyller kravene
Prosedyrene skal sikre fiskevelferden ved triploid lakseproduksjon. Selskapene får frist til 15. mars for å få tiltak på plass, ellers vil det påløpe løpende dagmulkt på kr 800 000 for selskapene samlet.

NRS og Nord Senja Laks og Wilsgård Fiskeoppdrett/Nor Seafood har fått dispensasjon for produksjon av triploid laks. Dispensasjonen er gitt på vilkår om en enhetlig internkontrollprosedyre.

- Vår vurderer dagens internkontrollprosedyrer som ikke gode nok. Det mangler blant annet en grense for maksimal dødelighet og rutine for å avslutte produksjonen humant med utslakting straks grensen nås, sier Arnt Inge Berget, avdelingssjef for Mattilsynet avdeling Salten.

Mattilsynet mener oppdretterne må utarbeide en helhetlig internkontrollprosedyre som er forankret i det enkelte selskaps drift og system. Det er nødvendig for at produksjonen av triploid laks skal være velferdsmessig forsvarlig.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.076