23948sdkhjf

Tomax opplever salgsboom i USA

Også Norge øker etterspørselen etter Tomax sin antispinn-teknologi
Selskapet har tidligere vunnet flere priser for sin teknologi, og etter to tøffe år ser det ut til å snu for Tomax, melder offshore.no.

- Nå som et stort antall rigger har gått i opplag, har vi mistet jobber. Det merket vi særlig første år av oljenedturen. Utfordringen med vår teknologi er at selskapene strengt tatt ikke trenger den for å operere. Den brukes for å forbedre operasjonene på riggene. Markedet må dermed lages for denne teknologien, sier Håkon Skjelvik, direktør for teknologiselskapet Tomax.

Selskapet ble etablert i 2005, og fikk kommersialisert teknologien to år senere i 2007. Siden den gang har de vokst betydelig.

Lav borehastighet gir økte kostnader og redusert produktivitet for operatørene. Høyere boretempo har lenge stått høyt på ønskelista til myndighetene og oljeselselskapene på norsk sokkel. Ut ifra dette har Tomax kommet med en idé som er enkel og baserer seg på samme prinsipp som hindrer hjulspinn og skrens på avanserte personbiler.

Selskapet sitt Anti Stick-slip Technology (AST) styrer, ved fjæring og justering av moment, kraften som tilføres borekronen nede i hullet slik at den borer stabilt, uavhengig av hva som påtreffes.

I 2014/2015 handlet det for oljeselskapene i stor grad om å kutte kostnader, men i 2016 begynte det igjen å gå oppover og for Tomax ble framtidsutsiktene lysere.

Skjelvik sier at de per i dag ser en forsiktig oppgang, og at de har hatt en boom i USA det siste halvåret.

2016-tallene er ikke klare enda, men omsetningen ser ut til å gå svakt opp fra 2015 da den var rundt 84 millioner. For konsernet ble resultat før skatt cirka minus fem millioner i 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109