23948sdkhjf

Satser på miljøvennlig ombygging av båter

GMC Maritime og Halvorsen Power System (HPS) har inngått avtale om samarbeid for å kunne tilby komplette løsninger til alle typer skip som ønsker å bygge om fartøyene sine til mer miljøvennlig drift
Partene utfyller hverandre perfekt på alle måter. Selskapene kjenner hverandre godt og har allerede en god relasjon.

- Verftet til GMC på Buøy er velegnet for slike ombygginger. GMC har flerfaglig kompetanse og lang erfaring med reparasjon og modifikasjoner av båter. I tillegg har vi lange og gode relasjoner til aktuelle kunder. I første omgang er de store norske ferjerederiene potensielle kunder for slike ombygginger sier Vise president Knut Høiland i GMC Maritime. Vi tror på et voksende marked for ombygging til mer miljøvennlige løsninger på alle typer skip - både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker og tror på at GMC sammen med Halvorsen kan ta en markant posisjon i «det grønne skiftet» sier Høiland videre.

GMC er allerede engasjert i et offentlig-privat partnerskap program som heter «Grønt skipsfartsprogram» ledet av DNV GL. Her deltar GMC som det eneste skipsverft sammen med 27 andre bedrifter og 8 myndighetsetater.

- Halvorsen Power System har en solid kompetanse på det miljøtekniske området og har hatt mange prosjekter på slike løsninger for fartøyer og offshore installasjoner sier leder for forretningsutvikling Jørn Einar Berg.

Gjennom de siste årene har Halvorsen Power System utviklet hybrid systemer for å redusere utslipp, redusere drivstoff forbruk og øke effektiviteten på fartøyer og andre energikrevende installasjoner.

Selskapet har og sikret seg en solid posisjon innenfor leveranse av landstrømsanlegg som er et resultat av et betydelig investeringsprogram gjennomført de siste årene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078