23948sdkhjf

Trekkvillig dame til Sunnmøre

En ny og spesielt trekkvillig NabCat 1350 fra Moen Marin skal bidra til effektivt ørretoppdrett på Sunnmøre.
Katamaranen MS AGNES settes nå i arbeid for Fjordlaks Aqua i Storfjorden. Fjordlaks Aqua er en bedrift innen videreforedling av ørret.

Fjordlaks Aqua sin nye servicebåt er en 13,50 meter lang og 7,5 meter bred NabCat, og er levert av Moen Marin som er leverandør av servicefartøyer til havbruksnæringen. Dette er den første NabCat 1350 som leveres med 15 tonns slepevinsj med frislipp, levert av MB Hydraulikk, melder Moen Marin.

Med tilhørende slepetest og beregning på skrogstabilitet, har AGNES permanent tillatelse til å slepe. Selv om fartøyet ikke er noen «tung» slepebåt, åpner installasjonen for ekstra fleksibilitet ved mindre slep og flytting av diverse utstyr. Bollard pull-sertifikatet er på 5,77 tonn.

MS AGNES drives fram av to Nogva Scania-motorer med en samlet motoreffekt på 760 hestekrefter. I kombinasjon med Nogva gir og vribart propellanlegg, samt Sleipner baugpropell gir dette kraft, presisjon og fleksibilitet, skriver Moen Marin.

24 nye båter på gang
Moen Marin AS har ytterligere fjorten NabCat 1350, seks NabCat 1498 katamaraner, tre nye NabWork 1065 enkeltskrogsfartøy, samt et 24-meters enkeltskrogsfartøy i stål i produksjon. De fleste fartøyene leveres til norske oppdretts- og serviceselskaper.






Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125