23948sdkhjf

Nytt Statoil-funn nær Norne-feltet

Funnet er på mellom 20 og 80 millioner fat oljeekvivalenter.
– Det er temmelig nøyaktig ett år siden tildelingen av Cape Vulture-lisensen ble offentliggjort under Sandefjordkonferansen i 2016. Vi er fornøyd med at vi allerede har fullført letebrønnen og glade for å kunne annonsere Cape Vulture som et drivverdig funn. Dette viser hvor viktig nytt areal er, det demonstrerer vår evne til raskt å teste nye muligheter og understreker hvordan nye ideer i modne områder på kan gi gode resultater, sier Jez Averty, Statoils letedirektør for norsk og britisk sokkel.

Cape Vulture-funnet åpner for ytterligere letemuligheter i området. Statoil vil nå analysere resultatene i detalj og konkretisere eventuelle nye letemål i området.

Funnet er foreløpig beregnet til å være mellom 20 og 80 millioner fat oljeekvivalenter og det vil bli lagt planer for en videre avgrensning av funnet. Funnet ligger nordvest for Norne og vil bli vurdert for en utbygging som en tilknytning til produksjonsskipet på Norne-feltet.

Rettighetshavere i utvinningstillatelse 128D er Statoil (operatør, 64% andel), Petoro (24,5 % andel) og Eni Norge (11,5 % andel).




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.409