23948sdkhjf

ABB vinner milliard-ordre

En ny kraftforbindelse på over 1800 km har kapasitet til å forsyne mer enn 80 millioner mennesker med strøm.
ABB har slått seg sammen med Indias nasjonale nettselskap, Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), i et megaprosjekt verdt over 640 millioner dollar (cirka 5,5 milliarder norske kroner), hvor ABB skal levere en transmisjonsforbindelse som vil ha kapasitet til å forsyne mer enn 80 millioner mennesker med pålitelig strøm. Forbindelsen Raigarh-Pugalur er et 800 kilovolt ultrahøyspent likestrømsystem, som vil koble Raigarh i Sentral-India til Pugalur i den sørlige delstaten Tamil Nadu.

Forbindelsen på 1830 kilometer vil være blant de lengste i verden. Med en kapasitet på 6000 megawatt - tilsvarende mer enn seks store kraftverk – vil det være nok til å dekke strømforbruket til over 80 millioner mennesker i India. To-veis forbindelsen vil integrere termisk energi og vindenergi for overføring av kraft til sentre med høyt forbruk tusenvis av kilometer unna. Den vil støtte strømbehovet i sør når vindstyrken er lav, og overfører ren energi til nord når det er overskudd på vindkraft.

- ABB er stolt over samarbeidet med POWERGRID på dette smarte, langdistanse overføringsprosjektet, sier ABBs konsernsjef direktør Ulrich Spiesshofer.

- Å sikre stabil strømforsyning til Indias energisentre er topp prioritet for den indiske regjeringen for å støtte landets imponerende veksttakt. ABB har vært sterkt knyttet til India gjennom mer enn hundre år, og med denne nye langdistanseforbindelsen leverer vi fordelene av energiomstillingen til India og bygger på styrken i vårt sterke, lokale produksjonsapparat. Med vår avanserte UHVDC-teknologi kan vi balansere fornybar og konvensjonell strømforsyning over lange avstander på en smart og pålitelig måte, sier Spiesshofer.

Megaprosjektet er planlagt ferdigstilt i 2019.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082