23948sdkhjf

Laader Berg med solid vekst

Sunnmørsbedriften utvider bygninger og kapasitet.
Etter rekordstor vekst på 35 prosent fra 2014 til 2015 leverer Laader Berg på ny solid vekst på 15 prosent. Salget er tre-doblet over de siste åtte årene og årets omsetting på 90 millioner kroner er ny rekord i selskapets 57-årige historie.

Laader Berg leverte i desember maskin nummer 500 og styrker markedsposisjonen med eksportandel på over 99 prosent og kunder i 90 land.

Kundene spenner fra mindre familieeide selskaper til store industriselskaper innenfor bransjene møbel, madrasser, bilindustri, bekledning og sko.

Innovasjon og godt internasjonalt renomme er de viktigste bidragene for siste års vekst, godt hjulpet av ytre faktorer som gunstig valutakurs og fallende råvarekostnader, melder Laader Berg.

- Over flere år har vi satset betydelige ressurser på utvikling av teknologi og prosesser, og vi ser nå svært gode resultater av dette arbeidet. Med god støtte fra Innovasjon Norge har vi klart å befeste og utvikle posisjonen som verdensledende, heter det i meldingen fra Laader Berg

- Vi har truffet behovet i markedet godt med fleksible og kosteffektive løsninger, og vunnet kontrakter i Kina, Indonesia, India, midt Østen, Afrika, Europa og sør og mellom -Amerika.

- Vi vinner markedsandeler fordi våre kunder verdsetter vår kvalitet og kompetanse, heter det videre.

Nytt bygg og ti nye medarbeidere

For å muliggjøre ytterligere vekst og øke kapasiteten har Laader Berg investert i nytt bygg ved fabrikken på Flisnes, og tar dette fullt i bruk over de neste ukene. Siste året er det også ansatt ti nye medarbeidere.

I tillegg kjøper bedriften kapasitet fra det lokale næringsliv, som har spesialmaskiner som Laader Berg ikke finner det formålstjenlig å investere i.

- Det er oppløftende at våre kunder ser muligheter i dagens marked, og investerer i den nyeste teknologien for å oppnå vekst og produsere mer kosteffektive produkter, skriver Laader berg.

- Ordreinngangen siste måned har vært god og Laader Berg befester sin posisjon som verdens ledende leverandør til den globale skummingsbransjen.
Laader Berg regner med videre vekst i 2017 avslutter Laader Berg.

Laader Berg som holder til på Flisnes ved Ålesund designer og produser maskiner for produksjon av Polyuretanskum, brukt i madrasser, møbler og bilindustrien.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14