23948sdkhjf

20 millioner kroner til lav- og nullutslippsferger

Klima- og miljødepartementet deler ut 20 millioner kroner til fylkeskommuner og kommuner som ønsker å sette lav- og nullutslippsferger i trafikk langs norskekysten.
Som del av regjeringens satsing på grønn skipsfart, er det etablert en støtteordning for å hjelpe fylkeskommuner og kommuner som ønsker å stille krav om lav- og nullutslippsløsninger i fergeanbud. Introduksjon av nye grønne ferger vil føre til kutt i klimagassutslipp og samtidig gi muligheter for grønn teknologiutvikling og sysselsetting i maritim næring, heter det i en melding på regjeringen.no.

Interessen fra fylkeskommunene for ordningen har vært betydelig. Ti fylkeskommuner har søkt på ordningen, og samtlige har fått innvilget støtte til prosjektene sine.

– Vi registrerer stor interesse og vilje fra fylkeskommunene for å kjøpe inn grønne fergetjenester. Prosjektene vi nå gir støtte til, vil gi fylkeskommunene et solid grunnlag for å stille krav til lav- og nullutslippsløsninger for fergetjenester i tiden fremover, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

I tillegg til fergetjenester, tildeles midler til Stranda kommune som ønsker å bidra til et grønt skifte blant fjordturistbåter. Prosjektet vil ha overføringsverdi til andre deler av landet med fjordturisme, heter det i meldingen.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079