23948sdkhjf

Norsk teknologiselskap skal forbedre Tata Steel sitt karbonavtrykk

Termisk energilagring benyttes til å utnytte spillvarme.
Tata Steel, en av de store globale aktørene innen stål og tungindustri, holder på å ta i bruk ny teknologi fra det norske teknologiselskapet EnergyNest i flere av sine produksjonsanlegg i Ijmuiden i Nederland.

EnergyNest, som holder til på Billingstad rett utenfor Oslo, har utviklet en patentert design for et modulært, skalerbart termisk energilager («TES») som kan tilpasses flere segmenter innen fornybar kraft og industri. Materialet som brukes til å lagre varme ved høy temperatur kalles Heatcrete og innebærer ifølge EnergyNest en forenklet og svært kostnadseffektiv energiløsning for markedet.

Under produksjonsprosessene generes det høytemperatur spillvarme som per i dag ikke utnyttes, men slippes rett ut i atmosfæren. Dette har Tata Steel tenkt å gjøre noe med i noen av produksjonsanleggene, der man vil benytte spillvarme fra produksjonen på en mest mulig effektiv og miljøvennlig måte til å dekke andre energibehov i anlegget, opplyser EnergyNest i en melding.

EnergyNests nye type termiske energilager utnyttes til å fange opp og lagre spillvarme for deretter å gjøre varmen tilgjengelig når den faktisk trengs, noe som skal gi økonomisk og miljømessig gevinst,

De økonomiske fordelene gjelder i hovedsak besparelser som oppnås ved redusert forbruk av gass, og resulterer dermed i redusert CO2 utslipp. EnergyNests termiske energilager er enkelt å integrere, drifte og vedlikeholde fordi teknologien har ingen bevegelige deler og er eksepsjonelt holdbar over tid. Den komplette løsningen, såkalt «energy-on-demand», skal utvikles sammen med det nederlandske entreprenør- og ingeniørselskapet Jord. Ved å anvende denne nye, innovative teknologien vil Tata Steel i IJmuiden styrke sin status på miljø- og teknologifronten, samt øke utnyttelsesgraden av eksisterende energiressurser, skriver EnergyNest.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079