23948sdkhjf

Nytt firma satser for fullt med maskinering i Tønsberg

Smart Maskinering har kjøpt maskiner og utstyr fra konkursrammede Tønsberg Tynnplate Maskinering.

 For godt og vel en måneds tid siden meldte Tønsberg Tynnplate og Maskinering oppbud ved tingretten i Tønsberg. Men lokalene til det konkursrammede maskineringsfirma har ikke fått stå ubenyttede i særlig lang tid.

For bare få uker etter konkursen startet den nyetablerte maskineringsbedriften Smart Maskinering opp i de samme lokalene med maskiner og utstyr fra det konkursrammede selskapet.

Bak den nystartede maskineringsbedriften står Stein Arne Luraas, som har lang fartstid i Torgy Mek.

Luraas har kjøpt maskiner og utstyr av konkursboet til TTM og ansatt tre av de tidligere ansatte i TTM.

- Vi merker at det er behov og ønske for å ha en maskineringsleverandør i Vestfold, sier den nyslåtte eier og daglige leder til Metal Supply, og legger til:

- Det er jo ikke alle som satser i disse tider – men vi har full motivasjon, og vi hadde jobb i maskinen fra første dag. Ikke hundre prosent men vi har hatt jobber hele tiden, sier Stein Arne Luraas.

Smart Maskinering tilbyr blant annet dreiing, fresing og tråderodering og kundene er hovedsakelig innen næringsmiddel-industrien samt forsvar og litt offshore.

Fire i bedriften

Smart Maskinering holder til i de samme lokalene som Tønsberg Tynnplate-maskinering, og den tette forbindelsen til Tønsberg Tynnplate Maskinering er slett ikke en tilfeldighet.

- Jeg har hatt Tønsberg Tynnplate Maskinering som leverandør gjennom årene, og det var en veldig god kompetanse i bedriften, og derfor var jeg meget opptatt av å få med de tidligere ansatte, og jeg var heldig at alle takka ja til jobbene, sier Luraas.

- Jeg har ikke jobbet innenfor samme marked som de har gjort, men jeg ser at jeg kan bidra med en del ting innenfor marked og salg, og jeg tror vi kan utfylle hverandre og finne vår plass i markedet, legger han til.

Stein Arne Luraas poengterer at bedriften må holde kostnadene nede og har blant annet kuttet ut tynnplateavdelingen, så det har blitt et rent maskineringsverksted.

- Men SMART maskinering har et bredt nettverk av leverandører på platearbeid i inn- og utland så kombinasjonsjobber er også noe vi kommer til å tilby.  

- Vi skal være konkurransedyktige på priser, men vår styrke er først og fremst at vi er gode på prototypeproduksjon. Vi kan også tegne og designe og tilby kostnadseffektive, hensiktsmessige løsninger, sier Stein Arne Luraas.

 Smart Maskinering har bare vært i gang i få uker, men Stein Arne Luraas ser positivt på fremtiden, selv om han er vant til å jobbe med en mye lengre horisont.

- Her jobber vi fra uke til uke, men jeg tror at det skal være jobb, så det er en plass til oss, men vi må jobbe hardt for å få kunder, sier Luraas, som blant annet har vært ute og snakke med tidligere kunder av Tønsberg Tynnplate Maskinering.

– De ønsker oss velkommen og jeg veit jo også det at tiden har vært tøff for veldig mange, men tidene vender også, så klarer vi å være fleksible, kommer vi styrka ut.  Vi er i riktig posisjon og fordi vi har hatt jobb fra dag en, tror jeg det skal være mulig å drive det her bærekraftig, avslutter Stein Arne Luraas.

 

 

 

 

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063