23948sdkhjf

Mias Engineering er konkurs

Det mekaniske verkstedet som har drevet med utleie av personell bukker under for krisen.
Torsdag ble det åpnet konkurs i boet til Mandal-bedriften Mias Engineering.

Daglig leder og medeier av bedriften, Odd Ragnar Hille sier til Metal Supply at det var 17-18 ansatte i bedriften innen krisen i olje- og gassbransjen inntraff. På det seneste har det vært rundt åtte ansatte, hvorav de aller fleste har vært permitterte.

Odd Ragnar Hille peker på flere grunner til konkursen:

- Liten aktivitet kombinert med mange faste utgifter gjorde at vi ikke hadde mulighet for å ligge litt stille, og derfor ble det umulig å fortsette, sier han.

Han legger til at konkurransen fra bemanningsbyråer og underbetalte østeuropeere har vært hard for bedriften, som selv har drevet med utleie av fagfolk og tjenester til bedrifter og prosjekter over hele Norge, offshore og i utlandet.
.
Han sier videre at den økende arbeidsledigheten har vært en medvirkende årsak til konkursen.

- Det er liste på NAV, så de kan bare hente personell inn derfra og da får de kanskje noen tilskudd med på kjøpet, sier han.

Ingen foreløpige planer om rekonstruksjon
Regnskapstall fra proff.no viser at omsetningen i Mandalsbedriften falt fra 18,5 millioner kroner i 2014 til 10,4 millioner kroner i 2015, mens resultatet før skatt i samme periode gikk fra et overskudd på 1,6 millioner til et minusresultat på 1.4 millioner kroner.

Ifølge Odd Ragnar Hille er det ikke noen planer om en rekonstruksjon foreløpig.

- Vi har prøvd forskjellige ting og tang, men det er ingen som vil kjøpe en bedrift som sliter, og vi kan ikke stå og jobbe mot veggen hele tiden, avslutter han.

Første skiftesamling blir holdt 29. november i Kristiansand Tingrett.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11