23948sdkhjf

OTD 2016: Erna Solberg støttes av kriserammet oljebransje

Kun 14 prosent av spurte bedrifter i norsk oljebransje ønsker ny regjering neste høst, viser årets bransjeundersøkelse. Onsdag åpnet statsministeren Norges største årlige oljemesse OTD.
40.000 tapte arbeidsplasser i oljeindustrien til tross – oljebransjen støtter den sittende regjeringen. Hele 86 % av de som deltok i årets OTDundersøkelse oppgir at de er nøytrale til regjeringsspørsmålet, eller at de mener den sittende regjeringen er den beste for oljebransjen. Det melder Offshore Media Group, som står bak undersøkelsen.

- Norsk sokkel er i aller høyeste grad levende, og med de rette grepene er jeg ikke i tvil om at det også fremover vil være høy aktivitet, sa statsminister Erna Solberg under åpningen av Offshore Technology Days (OTD) på Straume utenfor Bergen i dag.

OTD er Norges største årlige oljemesse. Onsdag og torsdag denne uken møtes 280 utstillere og et forventet publikum på 15.000 mennesker.

I bransjeundersøkelsen som utføres hvert år i forbindelse medvarrangementet, oppgir 58,6 at de håper regjeringen blir sittende også etter valget neste høst, mens kun 13,8 % håper på et regjeringsskifte – sett i lys av hva som vil være til det beste for oljebransjen.

Undersøkelsen tar hvert år pulsen på hvordan det står til med deltakerbedriftene, og hvordan de ser på utviklingen i norsk økonomi. Totalt sysselsetter de norske leverandørbedriftene over 150.000 mennesker, og står for størstedelen av arbeidsplassene i oljenæringen.

Så sent som i fjor – i den samme undersøkelsen – oppga 53,8 % av de spurte at de mente regjeringen var fraværende i krisen som rammet bransjen mot 9,2 % som da mente regjeringen gjorde en meget god innsats og 36,9 % som mente det ikke var regjeringens oppgave å hjelpe.

- Tallene fra årets undersøkelse viser at den sittende regjeringen nå nyter høy tillit blant lederne i små og store selskaper i den norske oljebransjen, sier Helge Keilen, styreleder i OTD og oljeredaktør gjennom tre tiår.

Han intervjuet statsministeren under arrangementet Tech Talks i forbindelse med den offisielle åpningen av årets oljemesse.

Krever Lofoten og Mørekysten åpnet
I den samme undersøkelsen kommer det frem at oljebransjen nå krever områdene utenfor Lofoten og Mørekysten åpnet for petroleumsvirksomhet. 70,9 prosent mener områdene bør åpnes, mot 29,1 prosent som mener regjeringen bør holde igjen.

OTD-direktør Helge Keilen konfronterte Solberg med at oljebransjen er misfornøyd med at statsministeren lar sentrumspartiene blokkere for petroleumsvirksomhet i de aktuelle områdene.

- Det er et dilemma at når vi har laget en konstellasjon for å skape flertall, så har noen partier fått muligheten til å sette veto for de viktigste sakene sine, sa Solberg fra scenen på OTD. Hun tilføyet at hennes parti støtter konsekvensutredning for Lofoten og Vesterålen.

La vekt på kommende generasjoner
- Jeg vil berømme arrangøren for å invitere studenter inn i årets messe. Det er ungdom som skal gjøre jobben med å videreutvikle norsk sokkel, sa Solberg i åpningstalen.

OTD har siden starten hatt et eget studentprogram, der de inviterer nyutdannede og studenter til møter med fremtidige arbeidstakere. Der får studentene også opplæring i jobbsøking, samt bredere kjennskap til ulike deler av oljebransjen og norsk leverandørindustri.

OTD-Undersøkelsen er den faste, årlige undersøkelsen som hvert år tar pulsen på norske leverandørbedrifter i forbindelse med oljemessen Offshore Technology Days.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095