23948sdkhjf

Head Energy vinner rammekontrakt med Gassnova

Avtalen gjelder leveranse av personell og åpner et helt nytt segment for Head Energy.
Avtalen mellom Head Energy og Gassnova har en varighet på 2 år, med opsjon på ytterligere 2 år.

-Vi er meget stolte over å ha blitt rammeleverandør for Gassnova. Dette viser at vi nå har en bredde og erfaring som kompetanseleverandør, som blir lagt merke til. Vi gleder oss veldig til samarbeidet videre, sier CEO i Head Energy AS, Morten Leikvoll.

Sjur Storaas, som har lang erfaring fra norsk olje- og gassindustri, har vært sentral i arbeidet med avtalen. Storaas er godt kjent med teknologien på området karbonfangst, rensing og lagring, etter å ha vært tett på etableringen av flere store industriprosjekter i Norge, deriblant energiverket på Mongstad.

-Et av de verktøyene Gassnova har til rådighet for å utvikle CO2 renseteknologi er jo nettopp TCM Mongstad, som oppstod i kjølvannet av energiverket der. Jeg synes det er svært interessant å registrere at Gassnova nå har identifisert andre utslippskilder, utover Mongstad, hvor ny fullskala CCS-kjede kan etableres, sier Storaas, og legger til at han håper Head Energy kan bidra positivt i det videre arbeidet, sier han;

- Jeg tror vi sitter på ressurser og erfaring som kan være med å optimalisere og sørge for gode resultater. Nå ser vi frem til å sette i gang arbeidet og forhåpentligvis levere overbevisende fra dag en, konkluderer han.

Avtalen mellom Head Energy og Gassnova gjelder leveranse av personell innenfor blant annet anskaffelser, prosjektstyring, prosjektering, økonomi, HMS, kvalitetssikring med mer.

Gassnova arbeider for at teknologi for CO2-fangst, transport og lagring skal utvikles og tas i bruk gjennom oppfølging av fullskalaprosjektet for CO2-håndtering i Norge og statens interesser i Teknologisenteret på Mongstad (TCM) samt gjennom forskningsprogrammet CLIMIT. Gassnova eies av Olje – og energidepartementet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078