23948sdkhjf

OTD 2016: Statoil godkjenner Hydra Pipes sveise- og gjengefrie rørkoplingssystem.

- Det gir oss store potensielle muligheter, sier teknisk direktør Roy Kråkøy .
Hydra Pipe driver med rørlednings-komponenter og et av hovedproduktene er PYPLOK, et sveise- og gjengefritt rørkoplingssystem for bruk på høy- og lavtrykks rørsystemer.

Ifølge teknisk direktør Roy Kråkøy i Hydra Pipe er det flere fordeler med den sveisefrie teknologien for eksempel på en rigg.

- Tradisjonelt sveiser man rørene, men hvis det skal sveises på en rigg, må man ha en såkalt hotwork permit, og da er man nødt til å stenge hele eller deler av riggen mens det sveises. Med PYPLOK produktet vi nettopp har fått godkjent i Statoil TR3016 standard, kan du montere skjøter og fittings direkte på rørene ved bruk av lufthydraulik. Da kan du jobbe i gass-områder uten å måtte stenge av noen ting, sier han til Metal Supply.

Roy Kråkøy estimerer at hvis man skal installere et rør på tradisjonell måte med sveising på en rigg, kan det ta en hel dag, mens med PYPLOK-teknologien kan det gjøres på få minutter og godt under 1 time.

Tidligere i år signerte Hydra Pipe en kontrakt med Kleven for levering av PYPLOK-fittings til seks nye AHTS-skip som verftet har under bygging for Maersk. Nettopp fordi man ønsket raskere installasjonstid av røropplegg og derav reduserte totalkostnader.

Godkjenning fra Statoil
Gjennom flere år har Hydra Pipe jobbet for å få produktet godkjent i standarden hos Statoil, og mandag fikk bedriften tommelen opp for produktet som nå er godkjent i henhold til Statoil piping standard TR3016.

- Det gir oss store muligheter. Nå har vi mulighet for å komme inn og få leveranser i alle Statoils anlegg i Norge samt i utlandet. Detter er et stort gjennombrudd for Hydra Pipe og PYPLOK, sier Roy Kråkøy,

- Vi har leveranser til seks båter som Kleven bygger for Maersk, men dette her vil gi oss muligheter for å få mange flere kontrakter, sier han og begrunner dette med de aktuelle eksemplene på at Statoil i forbindelse med oljeprisfallet vil ha ting gjort raskere og billigere i forhold til totalkostnadene.

Hydra Pipe har hovedkontor i Ålesund og avdelinger på Skedsmokorset og Trondheim og et salgskontor i Bergen. Bedriften har tjue ansatte.

PYPLOK-koplingen blir produsert av det kanadiske firmaet Tube-Mac Piping Technologies. Hydra Pipe er agent for firmaet i Norge og har jobbet PYPLOK®-teknologien inn og fått den godkjent hos Statoil. Selve systemet er i sin tid utviklet for flyindustrien fordi man ønsket et system som ikke hadde gjenger som kan løsne av vibrasjoner, og brukes i dag som standard på alle Boeing, Embraer og Airbus sine fly.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093