23948sdkhjf

OTD 2016: Gasellebedriften Prosessmetall har flere ben å stå på

Fiskeri-sektoren har bidratt sterkt til omsetningen for stålgrossisten fra Askøy så langt i år.
Olje- og gassnæringen har tradisjonelt vært en stor inntektskilde for Prosessmetall, og i 2014 og 2015 fikk metallgrossisten status som gasellebedrift. Men på grunn av den drastiske nedgangen i olje- og gassmarkedet, både i fjor og i år, er det leveransene inn mot fiskerinæringen som har bidratt sterkt til bedriften så langt i år. Det forteller salgssjef Jarle Fred Arnesen i Prosessmetall til Metal Supply.

Ordrene til leverandørene innen fiskeribransjen gjelder Syrefaste produkter til produksjon av utstyr til avlusning, samt diverse håndteringsutstyr. Dessuten har Prosessmetall levert en del Syrefaste produkter til produksjon av laste- og lossesystem innen fiskeri og oppdrettsnæringen.

Men på grunn av oppbremsingen innen Olje og Gassbransjen, har 2016 inntil videre ikke vært like bra som de foregående årene, der bedriften har mer enn doblet omsetningen på bare fire år.

- Innen olje- og gass er det labert, men vi drar på OTD likevel, sier Jarle Fred Arnesen, som sammen med kollegaene i Prosessmetall holder til på stand 1018 i hall B i Sotra Arena, der de promoterer stålgrossisten for aktører både innen og utenfor olje- og gassmarkedet.

– OTD er en møteplass, der vi treffer aktører, som er underleverandører til både olje og gass samt til den tradisjonelle landbaserte industrien, og som kanskje også jobber mot fiskeri, gruveindustri – eller prosessanlegg, sier han og fortsetter:

- Mange som driver mekaniske verksteder i Norge vil jo oppsøke denne messen, og se etter alternative leverandører, for når det er et dårlig marked, vil de fleste brukerne av de materialene vi leverer forsøke å finne de aktørene som er best på tilgjengelighet, og til å kunne tilby spesielle kvaliteter og produkter, i tillegg til å være konkurransedyktig også på standardprodukter, og som kan levere raskt. Det handler jo oftest om tilgjengelighet og pris, for også våre kunder er nødt til å spisse sine priser maksimalt for å få tak på de oppdrag som finnes, sier han.

Gasellebedrift
I Follese-bedriften på Askøy jobber det fire ansatte, og på fire år har Prosessmetall økt omsetningen fra vel 7 millioner kroner i 2010 til rundt 42, 5 millioner kroner i 2015. Blant annet derfor ble bedriften i fjor også kåret til gasellebedrift av Dagens Næringsliv.

- Veksten som vi har hatt de siste årene sier noe om at vi har en plass i markedet. Både når det handler om pris, kompetanse, erfaring samt nettverk på produsentsiden, der vi også er representant for et knippe anerkjente Europeiske smier, sier Jarle Fred Arnesen.

Han forklarer at Prosessemetall er i samme situasjon som kundene, og må derfor også selv måle leverandørene sine opp mot hverandre.
- Stålverkene må blant annet kunne tilby de materialer som blir forespurt, sier Jarle Fred Arnesen.

En av spesialkompetansene til Prosessmetall er nemlig at de er meget leveringsdyktige i såkalt «Hard to find materials» som for eksempel smigods i høylegerte materialer, samt spesiallegeringer som er vanskelige å få tak i og alltid i h.h.t spec., enten det handler om Norsok eller andre spesifikasjoner mot olje og gassindustrien.

- Litt av bakgrunnen for at vi fremdeles har en økende markedsandel, handler om at spesialkvaliteter er en viktig nisje for oss, fordi vi har kompetansen og nettverket som kan levere dette, og at flere og flere kunder oppdager dette, avslutter Jarle Fred Arnesen.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094