23948sdkhjf

OTD 2016: Erna Solberg åpner fullsatt OTD

Når statsminister Erna Solberg åpner den 19. Offshore Technology Days på Sotra Arena utenfor Bergen som begynner i morgen vil over 250 utstillere og nærmere 8000 kvadratmeter utstilling stå klare til å presentere seg.
Selv i et kriseår som 2016 har offshore leverandørindustrien behov for å komme sammen og markedsføre sine produkter og tjenester, sier daglig leder Helge Keilen hos arrangøren Offshore Media Group.

Som de aller fleste opplever OTD nedgang som følge av de dårlige tidene. Med 40.000 oppsagte i oljebransjen forventes en reduksjon i besøkstallet, fra 28.000 i fjor til antatte 20.000 i år. Målsetningen om å fylle den største hallen på Sotra er imidlertid oppfylt, noe arrangøren er svært fornøyd med.

Årets OTD presenterer en utvidet Tech Talks, serien med intervjuer av politikere og bransjefolk. Allerede er 700 delegater påmeldt til denne seansen, der Erna Solberg, Karl-Eirik Schøtt Pedersen fra Norsk Olje og Gass og flere toppledere fra Statoil vil medvirke.

- OTD er kjent som messen for leverandørene, med en størrelse som gir nær kontakt mellom gamle og nye kunder og samarbeidspartnere. Programmet for den navngjetne Octoberfesten som avslutter første dag er som vanlig hemmelig, men opprettholder sin høye kvalitet, sier Keilen.

OTD har siden 2011 vekslet mellom Stavanger og Bergen, og både den og Tech Talks har kostnadsfri adgang for delegatene.

Effektiv Trafikkavvikling
I 2014 oppsto noen trafikale utfordringer da Offshore Technology Days ble arrangert for første gang i Sotra Arena. Dette gjør arrangørene noe med under årets konferanse og man regner med effektiv trafikkavvikling, sier Helge Keilen i Offshore Media Group og fortsetter:.

- Vi har fått utarbeidet en uavhengig rapport som gransket problemene i 2014, og har trukket mange lærdommer av dette. Vi samarbeider nært med lokale myndighetene og politiet og dette har resultert i følgende endringer:

Messens åpningstider er endret til 10.00 til 18.00 (17.00 den 20. oktober) og dermed unna det verste trafikkrushet. Kun utstillere har anledning til å parkere på områdene rundt Sotra Arena, med en parkeringsplass per utstiller, og vi tar i bruk elektroniske trafikkskilter i overvåkningen. Gratis shuttle busser med stor hyppighet bringer besøkende fra og til Bergen sentrum og flyplassen, mens privatbiler blir henvist til den nærliggende Kystbygarasjen med 1500 p-plasser. Herfra går to shuttle-busser til og fra Sotra Arena.

- I samarbeid med politi og lokale trafikkmyndigheter optimaliseres bruk av tilgjengelig veikapasitet, og det settes opp en egen trafikkenhet som skal ivareta uforutsette problemer. En egen video viser hvordan vi tenker å løse hele logistikken rundt OTD 2016. Vi regner med at disse tiltakene er tilstrekkelig til å hindre problemene vi hadde i 2014, sier Keilen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.455