23948sdkhjf

To alvorlige hendelser på sokkelen i helgen – fagforening advarer

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst advarer mot at kostnadskutt på sokkelen har ført til mindre vedlikehold og flere ansatte uten trening på boredekket.
I helgen var det to alvorlige hendelser i Nordsjøen som førte til evakuering av oljearbeidere, skriver Safe på sin hjemmeside.

En gasslekkasje på boreriggen Songa Endurance på Troll-feltet lørdag formiddag gjorde at Statoil flyttet 20 personer til en annen plattform. 107 personer var på plattformen da hendelsen skjedde.

En røykutvikling på Statfjord A-plattformen søndag morgen gjorde at 20 personer ble flyttet med søk- og redningshelikopter til Statfjord B. 67 personer var på flattformen.

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst sier til Dagens Næringsliv at flere reagerer på at kolleger på land tar beslutninger uten å diskutere med fagarbeidere på plattformene.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til de to hendelsene, men generelt er mange av våre medlemmer bekymret for kutt i vedlikeholdsarbeidet og færre personer til å utføre jobben på plattformen. Vi roper varsko og mener sikkerhetsnivået er i ferd med å utvikle seg feil vei, sier Hilde Marit Rysst til avisen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109