23948sdkhjf

Optime Subsea Services og Telemark Technologies fusjonerer

Det drøyt ett år gamle oljeserviceselskapet Optime Subsea Services fusjonerer med Telemark Technologies og får Holta Invest inn på eiersiden.
Det fusjonerte selskapet skal hete Optime Subsea Services. Administrerende direktør blir Jan-Fredrik Carlsen, som hadde samme rolle i Optime Subsea Services.

Det sammenslåtte selskapet vil ha nær 20 ansatte og ser allerede for seg en omsetningsøkning sammenliknet med fjorårets 54 millioner kroner. De fire gründerne bak Optime Subsea Services fortsetter i sentrale lederstillinger i det sammenslåtte selskapet. Virksomhetene samlokaliseres i Telemark Teknologipark på Notodden. Selskapet har i tillegg kontor i Houston, USA.

– Oljeindustrien står ovenfor store utfordringer med lav oljepris og høye kostnader. Vi har stor tillit til gründerne bak Optime Subsea Services og teknologien de har utviklet. Teknologien kan potensielt spare operatører for betydelig tid og kostnader. Det modulære systemet kan imøtekomme behovet for kostnadsbesparelser i alle faser av et felts levetid, sier Kjetil Holta, eier og styreleder i Holta Invest.

Kostnadsoptimale løsninger
Optime Subsea Services så tidlig et behov for mer kostnadsoptimale løsninger for oljeindustrien. Selskapets innovasjon går ikke bare på utvikling av ny teknologi, men også hvordan best utnytte eksisterende komponenter, skriver Optime Subsea Services i en melding.

– Løsningene til Optime Subsea Services representerer i stor grad eksisterende teknologi som er satt sammen annerledes, basert på rimeligere og standardisert komponenter. I tillegg til å være kostnadsbesparende skal disse løsningene gi langt mer robuste og sikre operasjoner. Vi har stor tro på dette og håper operatørene er modne for å vurdere nye løsninger, fortsetter Holta.

Telemark Technologies er en spesialisert leverandør av trykktanksystemer for testing av undervannsteknologi. Selskapet har også utviklet en pumpe for subseaapplikasjoner og innehar betydelig kompetanse innenfor engineering, sammenstilling og testing av subseautstyr.

– Vi skal også utnytte det kommersielle potensialet som ligger i Telemark Technologies eksisterende produktportefølje, som blant annet subseapumpen og trykktanken deres. Disse systemene er teknisk avanserte med internasjonalt potensial, sier Jan-Fredrik Carlsen, administrerende direktør.

Det nyfusjonerte Optime Subsea Services vil i tillegg bli nest største aksjonær i Berget As. Berget AS har nettopp gjennomført en sammenslåing med tre andre selskaper: Telemark Technologies’ fabrikasjonsavdeling, IDEA Kompetanses elektroavdeling og Westcontrol Notodden.

– Kombinasjonen av Optimes løsninger, engineering-kompetansen til Telemark Technologies og maskinerings- og elektronikk-kapasiteten hos Berget AS gir oss spennet vi trenger for å kunne satse og levere globalt umiddelbart, sier Carlsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078