23948sdkhjf

Trondheimsfjorden blir verdens første testområde for førerløse skip

- På sikt kan dette komme til å bety mye for både Norge som nasjon og den norske maritime industrien, sier sjøfartsdirektøren.
Fredag signerte sjøfartsdirektør Olav Akselsen og avdelingsdirektør Arve Dimmen i Kystverket samarbeidsavtalen som gjør Trondheimsfjorden til testområde for autonome skip. NTNU, Kongsberg Seatex, Kongsberg Maritime, MARINTEK og Maritime Robotics har i samarbeid med Trondheim Havn og Sjøfartsdirektoratet tatt initiativet.

- Det skjer mye spennende i skipsfarten nå for tiden, både innen autonomi og ikke minst innen nye miljøvennlige løsninger. Sjøfartsdirektoratet er en viktig samarbeidspartner for de som driver med innovasjon. Vi ønsker å samarbeide med næringen slik at vi kan være i forkant med regelutvikling som tar hensyn til nye tekniske løsninger, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.

Sjøfartsdirektøren påpeker at dette vil være viktig for Norge som sjøfartsnasjon og kan bety mye for fremtidig maritim industri. Og allerede neste uke blir Norsk forum for autonome skip (NFAS) etablert – et forum som er kommet i stand etter initiativ fra Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Norsk Industri og Marintek.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil stå for den offisielle åpningen av NFSA.

- Både dagens markering og neste ukes etablering av NFAS viser at Norge allerede ligger i tet innen maritim autonomi, et forsprang som på sikt kan komme til å bety mye for både Norge som nasjon og den norske maritime industrien, påpeker sjøfartsdirektøren.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078