23948sdkhjf

Phil Hemmens skal rydde opp i Eni Norge

- Når det kommer en gjeng og ødelegger noe av det vi har bygd opp, så skaper det mye frustrasjon, sier Martha Skjæveland i Industri Energi om den tidligere ledelsen i det italienske oljeselskap.
Phil Hemmens, som ble ansatt som ny Norges-sjef i Eni Norge i mai, sier til Dagens Næringsliv at den italienske arbeidsgiveren har sendt ham til Norge for å rydde opp.

Eni Norge er blant annet operatør av Goliat-plattformen der produksjonen siden slutten av august har vært stengt. Plattformen skal være stengt inntil tiltak er gjennomført og til ledelsen og arbeidstakere er enige om at innretningen kan drives forsvarlig.

For å komme de mange uønskede hendelsene på plattformen i Barentshavet til livs har Phil Hemmens blant annet besluttet å øke bemanningen for å øke sikkerheten.

Hovedtillitsvalgt for oljearbeiderne i fagforeningen Industri Energi i Eni Norge, Martha Skjæveland, retter i Dagens Næringsliv hard kritikk mot den tidligere italienske ledelsen i Eni Norge.

– Modellen i Norge er at de ansatte og ledelsen i lag lærer av hendelser og ulykker, og slik har vi fått skjerpet sikkerhetsreglene og sørget for at sikkerhetsnivået i Norge er høyt. Når det kommer en gjeng og ødelegger noe av det vi har bygd opp, så skaper det mye frustrasjon, sier Skjæveland, som mener den tidligere ledelsen prioriterte oljeproduksjon foran sikkerhet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079