23948sdkhjf

ABB og NKT Cables i milliardtransaksjon

ABB selger kabelvirksomheten til NKT Cables
NKT Cables overtar ABBs globale virksomhet for høyspennings kabelsystemer med en total verdi på rundt 7.7 milliarder norske kroner (836 millioner euro). Det skriver ABB i en melding i dag.

- ABBs virksomhet innenfor høyspenningskabel vil styrke vår portefølje betraktelig og gi oss en produksjon i verdensklasse. Vi vil kunne dra nytte av teknologien, kompetansen og kompetente medarbeidere for å ytterligere øke virksomheten. Vi ser fram til å etablere et sterkt, langsiktig samarbeid for framtidige prosjekter over hele verden, forteller Michael Hedegaard Lyng, President og CEO hos NKT Cables.

ABBs teknologi, produksjon av høyspenningskabel og høy servicekvalitet er i stor grad komplementerende til NKT Cables aktiviteter, heter det i meldingen fra ABB.

- Vi kombinerer to solide kabelporteføljer med felles, nordisk arv som vil bli mer konkurransedyktig ut fra et større perspektiv under NKT Cables eierskap, samtidig som vi beholder tilgangen til leveranser gjennom et langsiktig, strategisk samarbeid, sier ABBs toppsjef Ulrich Spiesshofer.

ABBs virksomhet for kabelsystemer har rundt 900 ansatte og har produksjons-, forsknings- og utviklingsfasiliteter i Karlskrona i Sverige. Overføringen av virksomheten inkluderer også et nytt, avansert kabelleggingsfartøy som er under bygging.

- Som en del av vårt strategiske samarbeid vil ABB og NKT Cables arbeide sammen på fremtidige prosjekter for å håndtere markedsmuligheter innenfor områder som undervanns- og likestrømforbindelser. Denne transaksjonen vil gjøre divisjon Power Grids portefølje enklere og mer fokusert, sier Claudio Facchin, leder for ABBs divisjon Power Grids.

Transaksjonen forventes å sluttføres første kvartal 2017 og er gjenstand for godkjennelse av relevante myndigheter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093