23948sdkhjf

Wärtsilä 31-motoren valgt til nytt fiskefartøy

Snurperen/tråleren vil være det første fiskefartøyet som utrustes med Wärtsilä 31-motoren.
Wärtsilä 31-motoren, som i henhold til Guinness Rekordbok er kjent som verdens mest effektive firetakts dieselmotor, er valgt som hovedmotor for en ny snurper/tråler, skriver Wärtsilä i en melding.

Båten skal bygges ved det danske verftet Karstensens Skibsværft for Peter Hepsø Rederi fra Sør-Trøndelag. Snurperen/tråleren vil være det første fiskefartøyet som utrustes med Wärtsilä 31-motoren.

- Wärtsilä 31-motoren representerer en ny standard når det gjelder drivstoffeffektivitet, noe som også betyr at utslippene er lave. Videre gir Wärtsiläs 2-speed-gir ytterligere drivstoffbesparelser og lavere støynivå. Vi er svært glade over å samarbeide med verft og eiere med å introdusere en tråler i verdensklasse til markedet, sier Aaron Bresnahan, salgsdirektør i Wärtsilä Marine Solutions.

I tillegg til hovedmaskineriet vil Wärtsilä også levere et komplett fremdriftssystem med 2-speed gir, vridbare propeller, dyser, Wärtsiläs ProTouch kontrollsystem og akselgenerator.

Markerer jubileum med nytt fiskefartøy
- Selskapet vårt feirer 100-årsjubileum i 2017. Denne begivenheten ønsker vi å markere med et nytt fiskefartøy som representerer framtiden til fiskeflåten. Wärtsiläs framdriftsløsning gir oss den effektiviteten og de miljøegenskapene som vi trenger i det nye fartøyet vårt, sier Audhild Hepsø, daglig leder i Peter Hepsø Rederi AS.

Det 80 meter lange fiskefartøyet vil i hovedsak operere i Nord-atlanteren, Nordsjøen og i norske farvann.

Kontrakten ble signert i september.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157