23948sdkhjf

Safe trekker seg fra samarbeid

Fagforbundet bryter samarbeidet med Statoil etter oljeselskapets kunngjøring om å kutte 600 nye stillinger.
Mandag kunngjorde Statoil sine beslutninger innenfor "Driftsbemanning 2016 til 2019", der det ble klart at de vil kutte 600 stillinger.

I ettertid har Lederne og SAFE hatt et felles møte med deres SU representanter der de har vurdert det videre engasjement i denne prosessen.

- Her ble det en klar konklusjon på at vi trekker oss fra alt samarbeid vedrørende Driftsbemanning 2016 til 2019. Konklusjonen er også forankret i de respektive arbeidsutvalg og styrer, skriver SAFE i en melding på sin nettside.

Safe skriver videre:

- Vi bekrefter at de andre fagforeninger også har trukket seg. Vi er uenige med bedriften på en rekke vesentlige områder, og vi ønsker særlig å nevne følgende forhold:

- Splitting av fagavdelingene mellom grunnbemanning og bemanning i planbasert vedlikehold, som medfører innføring av A- og B lag

- Overføring av oppgaveansvar på basis plattformoppgaver til TMC

- Urealistisk potensiale på bemanningsreduksjon

- Vi tror det vil svekke engasjementet og eierskap, samt forringe arbeidsmiljø, som igjen medfører redusert effektivitet

- Kraftig kutt i en allerede «mager» linjeledelse og radikale endringer i OPS-gruppene vil også forringe HMS og regularitet.

- Rasering av vårt oppgavesett:
Innføring av tilstandsbasert vedlikehold
Økning av intervallene på våre FV er
Endringer på kritikalitetsvurderingene av utstyr (TAG)
Reduksjon på timeestimat på FV
Sterk reduksjon av nye notifikasjoner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079