23948sdkhjf

God inntjening og økt ordrereserve

Multiconsults netto driftsinntekter i 2. kvartal økte med 27,5 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.
Økningen til 710,9 millioner kroner ble i hovedsak drevet av 94,2 millioner kroner fra LINK arkitektur, høyere aktivitet, og en økning i debiteringsgraden til 70,9 prosent.

Driftsresultat før avskrivninger var 92,0 millioner kroner, en økning på 29,4 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Kalendereffekten med fire flere arbeidsdager og bidrag fra LINK arkitektur AS er hovedgrunnene til økningen. Høyere driftskostnader, som er i takt med økt antall ansatte, motvirket delvis de positive effektene.

- Jeg er glad for å se at organisasjonen fortsetter å levere solide resultater i et konkurranseutsatt marked. Kontrakten for det nye sykehuset i Tønsberg er av betydelig størrelse og strategisk verdi for oss og bekrefter Multiconsult og LINK arkitektur sin posisjon i sykehusmarkedet, sier Christian Nørgaard Madsen konsernsjef i Multiconsult ASA.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av andre kvartal forbedres med en økning fra andre kvartal i fjor på 15,0 prosent til 1 839,3 millioner kroner.

De overordnede markedsutsiktene for 2016 ventes fortsatt å være ganske robuste, skriver Multiconsult i en melding.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078