23948sdkhjf

Lønnskutt i DOF

Kutter lønningene verden over, men i Norge setter de seg på bakbeina.
Austevoll-baserte DOF har fått med ansatte over hele verden til å inngå avtaler om lønnsreduksjon på inntill 15 prosent, skriver maritime.no.

Lønnsutbetalinger er rederiets og datterselskapets DOF Subseas største utgiftspost. På grunn av de forskjellige landenes ulike regelverk varierer størrelsen på lønnsreduksjonen noe.

I følge finansidrektør i DOF Subsea, Marianne Møgster, har det generelle flertallet av selskapets landbaserte arbeidere gått med på avtaler om lønnskutt, med unntak av landarbeiderne i Brasil. Heller ikke de norske sjøfolkene ønsket å gå med på noen avtale. De norske landansatte har gått ned i lønn.

DOF-ansatte organisert gjennom Maskinistforbundet, Sjøoffiserforbundet og Sjømannsforbundet stemte alle nei til avtalen de fikk fremlagt.

Selv om det så langt ikke har kommet noen signaler om oppsigelser sier Odd Magne Dalsvåg, tillitsvalgt for DOF-ansatte i Sjømannsforbundet at han frykter hans medlemmer blir dem som må gå.

– Det er klart at hvis det går dårligere nå, og vi mister kontrakter, så vil jobbene forsvinne. Da er det mine medlemmer og junioroffiserene som ryker først, sier Dalsvåg, som legger til at han ikke tror siste ord er sagt når det gjelder lønnsreduksjon blant de sjøansatte i DOF til maritime.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078