23948sdkhjf

Saksøker Norsk olje og gass for å inngå ulovlig avtale

Industri Energi saksøker Norsk olje og gass for å ha inngått en avvikende avtale på brønnserviceområdet med Safe.
Industri Energi reagerer med avsky på at Norsk olje og gass (NOG) i mekling onsdag kveld har inngått en avvikende avtale med Safe på oljeserviceområdet. Det skriver arbeidstaker-foreningen i en melding.

-Vi godtar ikke meklingsresultatet mellom NOG og Safe, sier forhandlingsleder på oljeserviceavtalen i Industri Energi, Ommund Stokka.

Han slår fast at meklingsresultatet er ulovlig.

-Norsk olje og gass har ikke lov til å inngå avvikende avtaler på oljeserviceområdet. Selv om oljeserviceavtalen er sagt opp er den i praksis gjeldende, på lik linje med at folk som jobber natt, fremdeles får utbetalt nattillegg i henhold til overenskomsten.

-Vi reagerer sterkt på at NOG har gjort dette med åpne øyne. Tidlig i meklingen sendte vi formelt brev til Riksmekleren og Norsk olje og gass med beskjed om at et eventuelt meklingsresultat ville være tariffstridig og dermed ulovlig, sier Stokka.

Norsk olje og gass sin håndtering av denne saken kan få konsekvenser for Industri Energis samarbeidsvilje framover.

-Å inngå en avtale med et lite forbund med 660 medlemmer for å forsøke å presse fram en forpliktelse for 6500 er ikke bare ulovlig, men utilbørlig, sier Stokka.

Forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass er ikke enig.

- Vi kan ikke se at avtalen er ulovlig. Safe brøt forhandlingene 7. juni og meddelte plassoppsigelser til riksmekleren på ordinært vis. Når plassoppsigelsene er mottatt av riksmekleren, er riksmekleren pliktig til å innkalle partene til mekling. Safe begjærte meklingen avsluttet onsdag 6. juli klokken 24. Arbeidsgiver har da plikt til å møte og delta i meklingen, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Varsler bred plassoppsigelse
Industri Energi varsler nå en bred plassoppsigelse på oljeserviceoverenskomsten og vil se fullstendig bort fra Safes meklingsresultat.

- Etter at Norsk olje og gass natt til onsdag valgte å bryte med oss, vil vi fortsette hos Riksmekleren i Oslo, sier Stokka.

Industri Energi har cirka 6500 medlemmer innen oljeserviceområdet. Overenskomsten omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass, blant disse er store selskaper som Schlumberger, Baker Hughes, Halliburton, National Oilwell, Weatherford, Oceaneering og IKM Oiltools. I tillegg er avtalen gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både offshore, på land og innenfor dykking.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094