23948sdkhjf

Nye kontrakter til Scana Propulsion

Voldabedriften skal levere fremdriftsutstyr til fiskefartøy og forskningsfartøy.
Scana Propulsion har sikret seg nye kontrakter på fremdriftsutstyr til fiskefartøy og viktige ombyggingsprosjekt. Kontraktspartnere er Ervik Havfiske AS/Tersan Shipyard i Tyrkia og Baatbygg AS. Totalverdien på kontraktene er ca. 18 millioner kroner.

Scana Propulsion og Ervik Havfiske har inngått avtale om leveranse av fremdriftsanlegg for to nye linebåtar som kontraheres ved Tersan Shipyard i Tyrkia. De to fartøyene utstyres med 2-speed gir, cp-propeller og fjernstyring fra Scana propulsion. Skipene er av MT1112 design fra MarinTeknikk. Begge utstyrspakkene fra Scana Propulsion skal leveres fra fabrikken i Norge i løpet av andre kvartal 2017. Skipene er planlagt for levering fra verftet i Tyrkia i første kvartal 2018.

Ombygging av forskningsfartøy

Scana Propulsion og Baatbygg AS har inngått kontrakt på levering av framdriftsutstyr til ombygging av to forskningsfartøy til Havforskningsinstituttet. Kontraktene omfatter komplett anlegg av gir, propell og fjernstyring for oppgradering av 26 år gamle "R/V Johan Hjort", i tillegg til en sternthruster til tidligere "R/V Fridtjof Nansen" som vil bli omdøpt til "R/V Marie Bonnevie" etter ombygging. Leveransene fra Scana Propulsion vil skje innen 2016.

- Vi er stolte og glade over å sikre nye kontrakter til Scana Propulsion, sier Hallvard Pettersen, daglig leder i Scana Volda AS.

- Scana Propulsion har fått flere viktige kontrakter på leveranser til fiskefartøy den senere tid, noe som bekrefter den sterke posisjonen til selskapet i dette segmentet. Aktiviteten ved Scana Propulsion er delt mellom nysalg og service/ettermarked. Aktiviteten fra service, vedlikehold og oppgradering/retrofit står for en viktig del av omsetningen. I et stramt marked er det hard konkurranse blant markedsledende aktører, og det å vinne kontrakter på så vel nybyggingsprosjekt som retrofit, er en bekreftelse på konkurranseevne, og evnen til å yte god og effektiv service til kundene, avslutter Pettersen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078