23948sdkhjf

GMC satser på markedet for fjerning og gjenvinning av oljeinstallasjoner

GMC Maritime kjøper Scanmet som er spesialisert på opphogging av offshoreinstallasjoner.
I forbindelse med overtakelsen skifter Scanmet navn til GMC Decom, og vil bli en del av en større enhet i GMC, heter det i en melding fra GMC.

- Tidspunkt for å satse på fjerning og gjenvinning av offshoreinstallasjoner er spennende. Gjennom oppkjøpet av Scanmet kan vi sammen med partnere ta på oss større prosjekt i dette markedet som allerede er stort på engelsk sektor og vil vokse i Norge over tid, sier Atle Rettedal, CEO i GMC Maritime.

Scanmet holder til på Eldøyane på Stord hvor selskapet disponerer en større maskinpark og et egnet næringsområde med kaianlegg og godkjent område for opphogging. Scanmet er et av de mest erfarne selskap i Norge som utfører avhending av oljeinstallasjoner fra Nordsjøen.

På selskapets referanseliste finnes bl.a. Frigg, Brent Flare, Phillips Maureen, Esso Odin, og Statoil Gullfaks lastebøye. Scanmet hadde i 2015 en omsetning på 68 millioner kroner.

GMC har også erfaring med opphugging, blant annet etter at Shell i 1998 ga selskapet jobben med å gjenbruke lastebøyen Brent Spar. GMCs løsningsforslag var ett av 400 som ble vurdert. Oppdraget ble utført i samarbeid med skotske Wood Group. Lastebøyen endte sine dager som fundament for dypvannskai på Mekjarvik.

- I kombinasjon med det flerfaglige produkt- og tjenestespekteret i GMC Maritime vil Scanmet kunne tilby bredden som er nødvendig for å kunne utføre store og komplekse oppdrag innen fjerning og opphogging. Aktivitetene på Eldøyane vil bestå slik det er i dag, og vil være en del av den nye divisjonen GMC Decom. Vi ser frem til å få nye dyktige kollegaer, sier Eirik Fjone, påtroppende daglig leder for den nye enheten.

GMC Maritime er et lokaleid industriselskap i Stavanger, etablert i 1973. Selskapet reparerer, bygger om og bistår skip, rigger og offshoreinstallasjoner gjennom flerfaglige, sammenhengende tjenester. Ved årsskiftet ble GMC omdannet fra et konsern med seks driftsselskaper til ett driftsselskap og samlokalisert på verftet på Buøy. Selskapet er organisert i de fire divisjonene Marine, HVAC, Solutions og Marine Partner. Omsetningen i 2015 var på 547 millioner kroner. Det er noe over 200 ansatte i GMC Maritime.

Scanmet er et av de eldste og mest erfarne selskapene innen avhending og gjenvinning av offshoreinstallasjoner i Nordsjøen. Selskapet er lokalisert på Eldøyane på Stord i Sunnhordaland, med eget område med kai godkjent for opphogging. Selskapet utfører riving og opphugging av andre strukturer som skip, bygninger og marint utstyr.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094