23948sdkhjf

Enighet i riggoppgjøret

7000 oljearbeidere unngår streik
Norges Rederiforbund ble i natt enige med Industri Energi, SAFE og DSO i rigg-meklingen. Dermed unngår man streik i rigg-sektoren.

- Det var viktig at partene kom frem til en løsning i en næring i krise. Som ansvarlig arbeidsgiver kan vi simpelthen ikke pådra oss økte lønnskostnader i en næring som allerede har svært gode lønns- og arbeidsvilkår, sier forhandlingsleder Jakob Korsgaard i Rederiforbundet i en melding.

-Det var krevende å komme til enighet med arbeidstakerne, men faren for en lammende konflikt i en periode hvor vi står overfor å miste flere gode kollegaer på grunn av aktivitetsfall, ville fremstå som helt meningsløs, sier Korsgaard.

Trengte hjelp fra riksmekleren

– I årets oppgjør opplevde vi at den norske modellen og frontfagsmodellen har blitt utfordret av arbeidsgiversiden på en måte vi ikke har opplevd på mange år. Avstanden under forhandlingen var så stor at vi trengte hjelp fra Riksmekleren til å komme i mål, og vi er meget fornøyd med at vi nå har en akseptabel avtale, sier Forhandlingsleder Asle Reime i Industri Energi.

Han understreker at bransjen er inne i en utfordrende periode, og at det derfor har vært viktig for forhandlingsutvalget til forbundet og få til et ansvarlig oppgjør.

Partene kom rett over meklingsfristen til enighet om en ramme på 0,5 prosent.

I dag er 15 rigger i opplag og ved utgangen av 2016 ventes totalt 25 rigger i opplag. Siden høsten 2014 har 40.000 personer mistet jobben i næringen og det estimeres at ytterligere 15.000 står overfor å miste jobben før aktivitetsnivået igjen vil ta seg opp om tidligst to år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.555