23948sdkhjf

Aquatech Cluster er nytt NCE

Havbasert matproduksjon er grunnlaget for den nye NCE-klyngen som ble annonsert i går.
Aquatech Cluster i Trøndelag, som er en sammenslåing av de tidligere Arena-prosjektene akvArena og Smart Water er nytt NCE. Klyngen har en stor ressursbase på mer enn 100 medlemmer. Målet er å levere teknologi for bærekraftig vekst i havbasert matproduksjon, og å etablere en global posisjon på området. Det melder Innovasjon Norge

- Denne klyngen bør kunne ta en solid posisjon innenfor mulighetsområdet havrommet, sier Vigdis Harsvik, direktør for Innovasjon Norge Sør-Trøndelag.

– Prosjektet er godt etablert og fremstår allerede som en sterk og helhetlig leverandørgruppe til oppdrettsindustrien, sier hun.

Blant virksomhetene i klyngen er AKVA Group, Mørenot Aquaculture, Aqualine, Visiontech, Goodtech, Sensomar, AQS, Lerow, Akvaplan Niva og Havbrukstjenesten. I alt representerer klyngen en omsetning på 17,8 milliarder kroner og mer enn 10 000 ansatte

Solenergiklynge får status som Arena-prosjekt

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Dilek Ayhan presenterte i går de nye klyngene.

Tre nye miljøer får status som Arena-prosjekter, blant annet innenfor solenergi.

Solengergiklyngen er en sammenslutning av 60 aktører i hele verdikjeden på Østlandet og Sørlandet. Klyngeprosjektet skal bidra til vekst for norsk solenerginæring, økt bruk av solenergi globalt, elektrisitet til nye grupper i utviklingsland og å redusere negative konsekvenser fra lite miljøvennlig energibruk.

I tillegg til de nye klyngene, har blant andre Subsea Valley og Arktisk Maritim Klynge fått forlenget sin status som Arena-prosjekt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079