23948sdkhjf

Hydro investerer i Høyanger

Investeringen skal gi produksjonsøkning ved aluminiums-verket.
– Dette er svært gledelig for oss. Investeringen er et viktig signal om at Hydro fortsatt vil satse på verket i Høyanger og at vi skal produsere aluminium i mange år fremover, sier fabrikksjef i Høyanger, Stian Tangen.

For å produsere aluminium må Hydro konvertere vekselstrøm fra strømnettet til likestrøm, og til dette trengs det såkalte likerettere. Kapasiteten til eksisterende likeretterutstyr ved verket i Høyanger er fullt utnyttet og fremstår derfor som flaskehals for ytterligere produksjonsøkning ved verket.

– Den nye likeretteren vil både sikre strømtilførselen til produksjonshallen, og gjøre det mulig for oss å øke produksjonen fra eksisterende elektrolyseceller ytterligere på sikt, sier Tangen.

Hydro Høyanger, som fylte 100 år som aluminiumselskap i fjor høst, produserer aluminium som hovedsakelig anvendes i bildeler og bygninger. I 2015 installerte Hydro ny støpeteknologi ved verket, som utgjør en viktig brikke i selskapets satsning mot bilmarkedet i Europa.

– En tillitserklæring
Leder for de fem norske aluminiumverkene i Hydro, Ola Sæter, sier investeringen bidrar til en god plattform for videre utvikling av verket i Høyanger, samtidig som han skryter av arbeidet som er lagt ned ved verket over flere år.

– Dette er en tillitserklæring til de ansatte ved Hydro Høyanger som har vist en utmerket evne til omstillinger og kontinuerlige forbedringer over mange år, sier Sæter.

Han legger til at investeringen føyer seg inn i rekken over investeringer og tiltak som viser at Hydro tror på en lys fremtid for vannkraftbasert norsk aluminiumsproduksjon.

– Både Høyanger og de andre verkene i Norge er sterke produsenter som kan levere aluminium av ypperste kvalitet, basert på fornybar grønn vannkraft. Det setter kundene våre pris på, og derfor tror vi på en lys fremtid for norsk aluminium, sier han.

Det nye utstyret forventes ferdig installert i løpet av første halvår 2018.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094